Aan de slag met het weer in Singer Laren: 'leterstorm' te zien in Singer Atelier

17 okt.- Elsemieke van der Heijden (1988), beeldend kunstenaar en workshopdocent in Singer Laren heeft het atelier van het museum ingericht met de tentoonstelling ’Letterstorm’.

Van der Heijden studeerde in 2016 af aan de Rietveld Academie, richting Beeld en taal. Ze maakt vooral installaties en experimenteert met nieuwe vormen en materialen. Toeval speelt een rol in haar werk, al is er altijd sprake van een vooropgezet plan of idee. 

 

Ze laat kinderen door middel van verschillende objecten verschijnselen ervaren die met het weer te maken hebben, zoals een regenboog, regen, wind, onweer. Ook kunnen kinderen in het atelier zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het ontwerpen en op papier zetten van de 27ste letter van het alfabet of het vijfde seizoen. De winnaar krijgt een workshop voor zichzelf en vrienden en vriendinnen.

Van der Heijden: ,,Ik wil kinderen graag meegeven dat ze niet bang moeten zijn om iets niet te kunnen. Als je zelf iets maakt, is dat de kracht van het werk. Het is dan van jou.” 

Een andere boodschap die de kunstenaar heeft, is dat er geen nieuwe spullen voor nodig zijn om iets moois te kunnen maken. 

’Weer en wind’

’Letterstorm’ sluit aan bij de tentoonstelling ’Weer en wind. Avercamp tot Willink’ die nu te zien is in Singer Laren.

In de herfstvakantie, van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober, is 'Letterstorm’ te bezoeken van 12.00 uur tot 16.00 uur (maandag gesloten). Toegang is gratis op vertoon van het entreebewijs. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis museumentree. 

Workshop

Woensdagochtend 23 oktober geeft Van der Heijden een workshop in het atelier aan kinderen vanaf zes jaar. Deelname kost 7,50 euro. 

Na de herfstvakantie is de tentoonstelling nog te zien tot en met 5 januari op dagen dat het atelier open is.
Ga terug

Publicatie datum: 17-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
10,5°Cdi
13°Cwo
18°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]