Unieke samenwerking om Larense jazztraditie hoog te houden

30 sept.- Singer Laren, Co Live, de Keep an Eye Foundation en NH Gooi Radio werken samen om op iedere eerste zondag van de maand de jazz in Laren te vieren.
Om 13.30 uur strijkt Co de Kloet neer in het Nick Vollebregt Jazzcafé. Met live optredens, interviews en vaste tafelgasten wordt een registratie gemaakt voor het NTR radioprogramma Co Live.
Singer Laren introduceert de “Singer Swinging Sundays”: het museum open, er is matineevoorstelling in het theater (15.00 uur) en - kort na afloop van de opnames in Nick Vollebregt - start om 16.15 uur een jazzconcert in de villa. De presentatie hiervan is in handen van Kent Hanson. Een registratie van het concert wordt uitgezonden in het NH Gooi radioprogramma Yes to Jazz. De programmering van de Singer Swinging Sudays wordt verzorgd door de “Keep an Eye Foundation” in samenwerking met het Amsterdams Conservatorium. Samen bieden zijn jonge jazztalenten een mooi podium.
 
Kent Hanson is al lang betrokken bij de jazzmuziek in Laren en voor hem gaat dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling; “De jazz hoort thuis in Laren” stelt de presentator.
Een soort huiskamerconcert,” glundert van Os, “mensen kunnen de eerste zondag van de maand eerst naar de koopzondag in het dorp, dan naar Co de Kloet in Nick Vollebregt en aansluitend naar de jonge jazz talenten in Singer!

De serie trapt op 6 oktober af met de award-winning zangeres Anna Serierse en haar quartet.
Ga terug

Publicatie datum: 30-9-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31,5°Cwo
28,5°Cdo
24°Cvr
21°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]