Werk Ank en Gemma van der Zee in Brinkhuis en kloostertuin

26 juli.- Gemma en Ank van der Zee, twee Larense kunstenaressen, tonen hun schilderijen en beelden tot 17 augustus in het Brinkhuis in Laren en de naastgelegen kloostertuin. 

Bij toeval kwamen ze achter elkaars bestaan. Gemma en Ank zijn namelijk geen zussen, maar inmiddels wel bevriende vakgenoten die regelmatig samen exposeren.

Beelden
In Ank’s bronzen en stenen beelden staan de mens en het dier centraal. Haar beelden hebben een robuuste en krachtige toets. In haar stenen beelden laat ze sommige delen onaangetast, waardoor een wisselwerking tussen ruw en glad ontstaat.

Na haar beroepscarrière in het bedrijfsleven heeft zij opleidingen gevolgd bij vooraanstaande kunstenaars, de Wackeracademie en de Gooise Academie voor Beelden de Kunsten.

Portretschilder
Gemma is een erkende portretschilder. Ze heeft zich van kinds af aan met tekenen en schilderen beziggehouden. Ze is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Gedurende haar verdere leven blijft schilderen haar grote passie.

Na eerst een korte tijd in Laren gewoond te hebben, verhuist Gemma naar Brazilië. Ze volgt er cursussen in reclame- en illustratietekenen. Eenmaal terug in Laren legt ze zich uiteindelijk volledig toe op portretschilderen. Ze werkt voornamelijk in acryl op doek, maar maakt ook pasteltekeningen. Naast het portretteren van bekende personen uit de operawereld, maakt ze ook porttetten in opdracht van zowel kinderen als volwassenen.

Afbeelding

Een beeld van Ank van der Zee.

 Bron en foto's Laarder Courant de Bel
 

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 26-7-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31,5°Cwo
28,5°Cdo
24°Cvr
21°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]