Hulp bij invullen belastingaangifte in bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en informatiebijeenkomsten belastingen

5 mrt.- In 2016 is er een convenant getekend tussen de Koninklijke Bibliotheek en de belastingdienst. In dit convenant is onder meer afgesproken dat Openbare Bibliotheken in heel Nederland faciliteren bij het digitaal invullen van belastingaangiftes. 

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum werkt met Versa Welzijn Huizen en de BasBEL samen op het gebied van belastingaangiftes. Beide organisaties zijn bekend met het invullen van belastingaangiftes voor klanten. Ook dit jaar hebben zij extra tijd en mankracht vrijgemaakt om ook aangiftes in de bibliotheek in te vullen, speciaal voor inwoners uit het werkgebied van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

De BasBEL helpt senioren (boven de vijftig jaar) die wonen in Blaricum of Laren. De kosten voor de belastinghulp zijn €25,-. Voor dit bedrag bent u ook een jaar lid van de seniorenvereniging BasBEL.

Versa Welzijn Huizen helpt senioren met een inkomen tot €36.000,- euro per jaar die wonen in Huizen. De belastingdeskundigen van Versa Welzijn Huizen vragen een tarief variërend tussen €10,- en € 25,- , afhankelijk van het inkomen.

Dit jaar is er ook een speciale samenwerking met de voedselbank. Tegen een zeer aantrekkelijk tarief kunnen deelnemers van de voedselbank zich via de voedselbank aanmelden.

DigiD meenemen

Het meenemen van een DigiD is vereist, dit kan ook via machtiging. Dit is belangrijk, omdat de belastingdeskundigen de aangifte meteen naar de belastingdienst versturen. Als u niet weet hoe u een machtiging voor een DigiD aanvraagt dan kunnen Versa Welzijn Huizen en de BasBEL u hierbij helpen.

Aanmelden

U kunt op verschillende data in maart en april in de bibliotheek terecht. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan vanaf heden, via de balie in de bibliotheek, zowel in de vestiging in Laren als in Huizen. Of telefonisch via 035 - 525 741 0 (vestiging Huizen) of 035 - 538 26 12 (vestiging Laren) tijdens de (bemande) openingstijden van de beide bibliotheekvestigingen. Na aanmelding neemt Versa Welzijn Huizen of BasBEL contact met u op om door te geven welke formulieren u naar de belastinghulp moet meenemen.

Doet u zelf aangifte, maar heeft u nog vragen of wilt u leren hoe zelf de aangifte te doen, dan kunt u een van de informatiebijeenkomsten in de bibliotheek bijwonen. Een zeer ervaren belastingconsulent neemt met u de digitale belastingaangifte door.

In de bibliotheek van Huizen, Plein 2000, 1

  • 5 maart van 14.00 tot 15.30 uur: toeslagenbijeenkomst

  • 13 maart van 10.30 tot 12.00 uur: introductiebijeenkomst belastingen

  • 25 maart van 19.00 tot 20.30 uur: verdiepingsbijeenkomst belastingen

En in wijkcentrum De Blaercom, Schoolstraat 3 in Blaricum

  • 18 maart van 14.00 tot 15.30 uur: verdiepingsbijeenkomst

Deze informatiebijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekhlb.nl/actueel/hulp-bij-belastingen-of-toeslagen Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elise Walet, 035 - 525 74 10 of via e-mail, ewalet@bibliotheekhlb.nl   Bron: Gemeente Laren

 

10 belastingtips Consumentenbond     LEES HIER

 

 

 

 

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 5-3-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Poffeltjes eten

18 juli.- 'Hoe oud ben jij?'Het kleine jongetje keek mij, na zijn vraag, peinzend aan. Alsof hij het antwoord zelf al aan het ontdekken was.'Nou, wat denk je?' vroeg ik hem.Hij draaide zijn hoofd naar links en keek naar zijn, zoals later  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cwo
20°Cdo
22,5°Cvr
28°Cza

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 76

17 juli.- Achter in de Sint Jansbasiliek hangt een bijzondere fotokast. Je zou er bijna aan voorbijlopen tenzij je de rondleiding van de pastoor volgt. “Heer zend arbeiders in uw oogst, 500 dagen aflaat” staat er boven.  Erin a  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]