Prestatieovereenkomst Ondernemersfonds

28 febr.- Op woensdag 27 februari 2019 hebben de gemeente Laren, de Stichting Bijzonder Laren en de Coöperatieve Vereniging Dorpsfonds Bijzonder Laren een Prestatieovereenkomst ondertekend. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd over de inzet van subsidie, die aan het Ondernemersfonds wordt verstrekt.

 

Het Ondernemersfonds wordt beheerd door de Stichting Bijzonder Laren volgens geformuleerde doelstellingen. Bijzonder Laren zet zich in voor ondernemers van Laren, waaronder detailhandel, horeca, zorginstellingen en cultuurinstellingen zoals musea. 

De gemeente Laren verstrekt subsidie op basis van in 2014 gemaakte afspraken. Concreet betekent dit dat de gemeente faciliteert bij het innen van de contributie via een opslag van de OZB-aanslag voor niet-woningen. Dit geld wordt ingezet voor evenementen als het modeweekend, de kerstverlichting en bijvoorbeeld de Laren website en portal kan organiseren.

De ondertekende overeenkomst is aangegaan voor de duur van een jaar. Hiermee is het subsidieproces goed ingebed in de geldende subsidieverordening.

 

Foto: v.l.n.r. zittend: Alexander Oostvogel (Bijzonder Laren),burgemeester Rinske Kruisinga, en Leendert van der Pols (Coöperatieve Vereniging)

Staand; wethouder Peter Calis en Rob van der Laan (Bijzonder Laren)  Bron: Gemeente laren

 
Ga terug

Publicatie datum: 28-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cma
14°Cdi
14°Cwo
13°Cdo

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]