Vacature Adviesraad Sociaal Domein HBEL

17 mei.- De Adviesraad Sociaal Domein HBEL zoekt een enthousiaste inwoner uit Laren die vanuit betrokkenheid, deskundigheid, en/of persoonlijke ervaring, interesse of netwerk kan adviseren over de onderwerpen binnen het sociaal domein.

Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over wonen, werken en actief betrokken zijn bij de maatschappij. Over opgroeien, naar school gaan en zelfstandig worden. Over ziek worden of het leven met een ziekte of beperking. De rechten van burgers zijn geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Participatiewet. De gemeente is verantwoordelijk voor het maken en de uitvoering van het beleid op al deze gebieden. Binnen de wet is vastgelegd dat burgers over de maatregelen en (beleids-)plannen adviseren.

De Adviesraad Sociaal Domein HBEL voert deze adviesrol uit, door gevraagd en ongevraagd advies te geven over de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en het beleid van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren op de bovengenoemde onderwerpen.


Van de kandidaten wordt gevraagd dat ze:


• in Laren wonen (vereiste);
• voeling en affiniteit  hebben met lokale vraagstukken binnen het sociaal domein;
• ervaring en/of kennis en/of affiniteit hebben met minimaal één van de domeinen (werk, inkomen, zorg, welzijn en jeugd);
• signalen en ervaringen kunnen vertalen in advies;
• goed kunnen samenwerken;
• open staan voor discussie;
• in staat zijn om individuele situaties te plaatsen in de context van het algemeen belang en van daaruit te oordelen en te adviseren.

Vanwege de samenstelling van de adviesraad heeft een kandidaat met (para-)medische kennis de voorkeur, maar andere inwoners uit Laren die aan de eisen voldoen worden ook uitdrukkelijk uitgenodigd om te reageren.


Taken van de kandidaten zijn dat ze:


• deelnemen aan vergaderingen van de adviesraad;
• één of meer inhoudelijke portefeuilles hebben als specifiek aandachtspunt en het kunnen voorbereiden van adviezen;
• zorgen voor terugkoppeling van voortgang of ontwikkelingen binnen de portefeuille(s);
• actief gebruik maken van hun eigen en lokale netwerk, belangen en behoeften  van cliënten  herkennen en kunnen vertalen  naar bruikbare adviezen.


Wat wij bieden


Het lidmaatschap van de Adviesraad Sociaal Domein HBEL is een vrijwilligers functie. Je ontvangt wel een vergoeding voor het bijwonen van vergaderingen de adviesraad. Vanzelfsprekend worden ook de gemaakte (reis)kosten gedekt.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, of heb je andere vragen, bel dan gerust één van de leden Adviesraad Sociaal Domein HBEL: Yvonne van Dam (06-26064906).

Je kunt je sollicitatie tot 8 juni 2019 sturen naar de secretaris van de adviesraad  Hajar Oumansour, emailadres: hajar.oumansour@bmc.nl ter attentie van de voorzitter Roelof Jan Manschot.

De selectiegesprekken worden gepland in de periode tussen en 17 juni en 1 juli 2019. Bron: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 17-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

14°Cwo
14,5°Cdo
13°Cvr
13°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 89: De Singers

16 okt.-Waarom heeft het echtpaar Anna en William Singer, hun miljoenenvermogen honderd jaar geleden nooit aangewend om kunst te kopen van nu wereldberoemde schilders als Piet Mondriaan of Bart van der Leck die in Laren vlak bij hen om de hoek woonden. Had de zoon van de Pittsburghse staalmagnaat er geen oog voor? Was het hun behoudende, nogal zoet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]