Vacature Adviesraad Sociaal Domein HBEL

17 mei.- De Adviesraad Sociaal Domein HBEL zoekt een enthousiaste inwoner uit Laren die vanuit betrokkenheid, deskundigheid, en/of persoonlijke ervaring, interesse of netwerk kan adviseren over de onderwerpen binnen het sociaal domein.

Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over wonen, werken en actief betrokken zijn bij de maatschappij. Over opgroeien, naar school gaan en zelfstandig worden. Over ziek worden of het leven met een ziekte of beperking. De rechten van burgers zijn geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Participatiewet. De gemeente is verantwoordelijk voor het maken en de uitvoering van het beleid op al deze gebieden. Binnen de wet is vastgelegd dat burgers over de maatregelen en (beleids-)plannen adviseren.

De Adviesraad Sociaal Domein HBEL voert deze adviesrol uit, door gevraagd en ongevraagd advies te geven over de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en het beleid van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren op de bovengenoemde onderwerpen.


Van de kandidaten wordt gevraagd dat ze:


• in Laren wonen (vereiste);
• voeling en affiniteit  hebben met lokale vraagstukken binnen het sociaal domein;
• ervaring en/of kennis en/of affiniteit hebben met minimaal één van de domeinen (werk, inkomen, zorg, welzijn en jeugd);
• signalen en ervaringen kunnen vertalen in advies;
• goed kunnen samenwerken;
• open staan voor discussie;
• in staat zijn om individuele situaties te plaatsen in de context van het algemeen belang en van daaruit te oordelen en te adviseren.

Vanwege de samenstelling van de adviesraad heeft een kandidaat met (para-)medische kennis de voorkeur, maar andere inwoners uit Laren die aan de eisen voldoen worden ook uitdrukkelijk uitgenodigd om te reageren.


Taken van de kandidaten zijn dat ze:


• deelnemen aan vergaderingen van de adviesraad;
• één of meer inhoudelijke portefeuilles hebben als specifiek aandachtspunt en het kunnen voorbereiden van adviezen;
• zorgen voor terugkoppeling van voortgang of ontwikkelingen binnen de portefeuille(s);
• actief gebruik maken van hun eigen en lokale netwerk, belangen en behoeften  van cliënten  herkennen en kunnen vertalen  naar bruikbare adviezen.


Wat wij bieden


Het lidmaatschap van de Adviesraad Sociaal Domein HBEL is een vrijwilligers functie. Je ontvangt wel een vergoeding voor het bijwonen van vergaderingen de adviesraad. Vanzelfsprekend worden ook de gemaakte (reis)kosten gedekt.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, of heb je andere vragen, bel dan gerust één van de leden Adviesraad Sociaal Domein HBEL: Yvonne van Dam (06-26064906).

Je kunt je sollicitatie tot 8 juni 2019 sturen naar de secretaris van de adviesraad  Hajar Oumansour, emailadres: hajar.oumansour@bmc.nl ter attentie van de voorzitter Roelof Jan Manschot.

De selectiegesprekken worden gepland in de periode tussen en 17 juni en 1 juli 2019. Bron: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 17-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de temperatuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terugkomend evenement op de Bri  Lees verder

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

9°Cvr
9°Cza
10°Czo
9°Cma

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 96

4 dec.- Een paar weken geleden kwamen we als ‘sponsorbrigade’ bij elkaar, drie oud-collegae met wie ik als producent samen heb gewerkt bij de ontwikkeling en vormgeving van commerciële televisie in Nederland.  Met een sjiek woord noemen ze dat non-spotcommunicatie. De collegialiteit van destijds  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]