Vacature Adviesraad Sociaal Domein HBEL

17 mei.- De Adviesraad Sociaal Domein HBEL zoekt een enthousiaste inwoner uit Laren die vanuit betrokkenheid, deskundigheid, en/of persoonlijke ervaring, interesse of netwerk kan adviseren over de onderwerpen binnen het sociaal domein.

Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over wonen, werken en actief betrokken zijn bij de maatschappij. Over opgroeien, naar school gaan en zelfstandig worden. Over ziek worden of het leven met een ziekte of beperking. De rechten van burgers zijn geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Participatiewet. De gemeente is verantwoordelijk voor het maken en de uitvoering van het beleid op al deze gebieden. Binnen de wet is vastgelegd dat burgers over de maatregelen en (beleids-)plannen adviseren.

De Adviesraad Sociaal Domein HBEL voert deze adviesrol uit, door gevraagd en ongevraagd advies te geven over de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en het beleid van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren op de bovengenoemde onderwerpen.


Van de kandidaten wordt gevraagd dat ze:


• in Laren wonen (vereiste);
• voeling en affiniteit  hebben met lokale vraagstukken binnen het sociaal domein;
• ervaring en/of kennis en/of affiniteit hebben met minimaal één van de domeinen (werk, inkomen, zorg, welzijn en jeugd);
• signalen en ervaringen kunnen vertalen in advies;
• goed kunnen samenwerken;
• open staan voor discussie;
• in staat zijn om individuele situaties te plaatsen in de context van het algemeen belang en van daaruit te oordelen en te adviseren.

Vanwege de samenstelling van de adviesraad heeft een kandidaat met (para-)medische kennis de voorkeur, maar andere inwoners uit Laren die aan de eisen voldoen worden ook uitdrukkelijk uitgenodigd om te reageren.


Taken van de kandidaten zijn dat ze:


• deelnemen aan vergaderingen van de adviesraad;
• één of meer inhoudelijke portefeuilles hebben als specifiek aandachtspunt en het kunnen voorbereiden van adviezen;
• zorgen voor terugkoppeling van voortgang of ontwikkelingen binnen de portefeuille(s);
• actief gebruik maken van hun eigen en lokale netwerk, belangen en behoeften  van cliënten  herkennen en kunnen vertalen  naar bruikbare adviezen.


Wat wij bieden


Het lidmaatschap van de Adviesraad Sociaal Domein HBEL is een vrijwilligers functie. Je ontvangt wel een vergoeding voor het bijwonen van vergaderingen de adviesraad. Vanzelfsprekend worden ook de gemaakte (reis)kosten gedekt.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, of heb je andere vragen, bel dan gerust één van de leden Adviesraad Sociaal Domein HBEL: Yvonne van Dam (06-26064906).

Je kunt je sollicitatie tot 8 juni 2019 sturen naar de secretaris van de adviesraad  Hajar Oumansour, emailadres: hajar.oumansour@bmc.nl ter attentie van de voorzitter Roelof Jan Manschot.

De selectiegesprekken worden gepland in de periode tussen en 17 juni en 1 juli 2019. Bron: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 17-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Fractievoorzitter Karel Loeff: Dromen over het Hart van Laren

27 mei.- Het Brinkhuis was dicht. We missen de ontmoeting. Het kopje koffie in het café, het gesprek met de vrijwilligers, de gastheren- en vrouwen van het Hart van Laren. We missen de films en de presentaties, de lezingen en de cursussen. Persoonlijk mis ik de blokken  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

16,5°Cdo
10°Cvr
7,5°Cza
5°Czo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 121

28 mei.-  Mijn verjaardag moesten we dit keer vieren binnen de regels van ‘het nieuwe normaal’. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een Hemelvaartsdag - op de luid zingende merel na – &ls  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]