Vanavond: Informatieavond over natuurbrug Hilversumseweg

12 febr.- De provincie Noord-Holland heeft het voornemen een natuurbrug te bouwen. Dit op grondgebied van de gemeente Laren over de provinciale weg N525 Hilversumseweg gelegen tussen de Zuiderheide en de Westerheide. 

De Natuurverbinding N525 is de laatste schakel in een netwerk van 6 natuurverbindingen. Met het maken van deze natuurverbinding worden de bos- en heiderijke gebieden van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug verbonden met de laagveennatuur van de Vechtstreek.

Informatieavond

Op woensdag 12 februari 2020 organiseert de provincie Noord-Holland een informatieavond. Tijdens deze avond worden bewoners geïnformeerd over het project, de aanpak die wordt toegepast, en de wijze waarop bewoners in dit project inspraak hebben. Ook is er alle ruimte om vragen te stellen.

Deze avond zijn gedeputeerde Esther Rommel (provincie Noord-Holland), wethouder Ton Stam (gemeente Laren) en directeur-rentmeester Karin Kos (Goois Natuurreservaat) aanwezig.
 
Datum: 12 februari 2020
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Scholencombinatie Laar en Berg, Langsakker 4, Laren

Heeft u vragen?

Wanneer u vragen heeft over de informatieavond of het project in het algemeen, kunt u contact opnemen met Jos Beumer via: beumerj@noord-holland.nl of bel: 0800 - 020 06 00 (gratis).
Natuurbrug over N525 als 'toegangspoort' van Hilversum


10 febr.-  De provincie Noord-Holland is van plan een natuurbrug te bouwen over de Hilversumseweg (N525) tussen Laren en Hilversum. Voor belangstellenden is er daarom komende woensdagavond een informatiebijeenkomst. 
Bewoners en gebruikers van het gebied geïnformeerd over het project, de aanpak die wordt toegepast en de wijze waarop inwoners inspraak hebben. Ook is er alle ruimte om vragen te stellen. Tijdens de bijeenkomst zijn gedeputeerde Esther Rommel (provincie Noord-Holland), wethouder Ton Stam (gemeente Laren) en directeur-rentmeester Karin Kos (Goois Natuurreservaat) aanwezig. 


 

De Natuurverbinding N525 is de laatste schakel in een netwerk van zes natuurverbindingen. Doek ervan is om de bos- en heiderijke gebieden van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug te verbinden met de laagveennatuur van de Vechtstreek. Hierdoor krijgen dieren zoals onder andere de boommarter, heidevlinder, ree en das een groter aaneengesloten leefgebied, is de gedachte, en kunnen ze meer voedsel en soortgenoten vinden en worden hun overlevingskansen groter.  


De brug komt op het grondgebied van de gemeente Laren - tussen de paardenpensionstal de Schaapskooi en het terrein van het drinkwaterpompstation Hilversumseweg van Vitens - en dus heeft de Hilversumse politiek er niet heel veel over te zeggen. 


Desondanks is de natuurbrug van belang voor Hilversum, beseft burgemeester Pieter Broertjes. Vele Hilversummers rijden immers iedere dag over de provinciale weg richting A1. Hij ziet de brug dan ook als 'toegangspoort' van Hilversum. "De vormgeving van het kunstwerk is een aandachtspunt." Verder stelt de burgervader dat de komst van de brug niet mag leiden tot een slechtere bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer. 


De bijeenkomst van woensdag 12 februaro is van 19.00 tot 21.00 uur in Scholencombinatie Laar en Berg aan het Langsakker 4 in Laren. Vooraf aanmelden kan via mail: engelenjl@noord-holland.nl of bel 06-38081253.  Bron en foto: Laarder courant de Bel 

Ga terug

Publicatie datum: 12-2-2020

[Laren in beeld]

[Column]

'Laren let op uw saeck'

24 febr.-‘De Gooise politiek staat dit jaar voor een aantal belangrijke keuzes als het gaat om natuur, wonen, mobiliteit en werkgelegenheid. Een goede samenwerking daarbij is cruciaal’, aldus burgemeester van Hilversum Pieter Broert  Lees verder

[Kijk op Laren]

Taal

23 febr.- Waar zijn we zonder taal? Nergens.Niks een leuk gesprek, een fijn boek ofeen ingewikkelde puzzel. De computer wordt een onneembare vesting, vaar-wel Wikipedia of digitaal bankieren. Er  Lees verder

[Het weer in Laren]

6°Cvr
9°Cza
9,5°Czo
9°Cma

[Opinie]

Nog groener Crailo

23 febr,- Als je je op 1 januari hebt voorgenomen om gezonder te gaan leven, is het niet slim om op 2 januari je fiets op Marktplaats te zetten om meer in de auto te moeten stappen.Een huzarenstukje kun je het gerust noemen: De drie gemeenten die samen een prachtige buurtschap o  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 108 Johann Sebastian Bach

27 febr.-Al een paar weken zit onze meesterzanger hoog in de notenboom. Net terug uit Spanje. Luidruchtig klinkt zijn lokroep richting het mooiste meisje van het Mauvezand. Wie wil er straks in mei een gezinnetje van een merel of drie?  Ik dacht dat deze ‘BN  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]