Aantallen vrijwilligers bij brandweer Gooi en Vechtstreek geen probleem

16 febr.- ,,Er is geen probleem met de aantallen vrijwilligers (bij de brandweer, red.) en met de aansturing.’’ Dat zei Pieter Benschop, hoofd van het veiligheidsbureau van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, donderdagavond in Laren tegen de raadscommissie maatschappij en financiën.

Die uitspraak is opmerkelijk, want vanuit de brandweerorganisatie kwamen tot nu toe andere geluiden. Nog eind maart vorig jaar zei Annemieke Bloemendaal, clusterhoofd preparatie en incidentbestrijding bij de brandweer, dat er over het aantal beschikbare vrijwilligers zorgen zijn. Het grootste tekort aan vrijwilligers doet zich voor overdag op werkdagen. ,,Er zijn nu eenmaal posten die niet goed in de mensen zitten’’, zei Bloemendaal destijds tegen deze krant. Om welke van de twaalf posten in het Gooi en de Vechtstreek het toen ging, wilde ze niet zeggen.

Van andere functionarissen bij de brandweer werden de afgelopen paar jaar soortgelijke geluiden vernomen. Een van de problemen is dat mensen die op zichzelf wel brandweervrijwilliger willen worden, werk hebben dat zich veel te ver van een brandweerpost bevindt. Richtlijn is dat de brandweer moet uitrukken binnen vier minuten na het binnenkomen van een alarmering.

Onacceptabel

De Laarder raadscommissie boog zich donderdagavond over het ’Beleidsplan 2019-2022’ van de veiligheidsregio. Wat burgemeester en wethouders aan dat plan ernstig stoort, is dat het onderwerp werving en ontwikkeling van personeel nergens wordt genoemd. ,,Dat vinden we onacceptabel’’, stelt het college kort en krachtig in de ontwerp-zienswijze over het beleidsplan.

Diverse partijen in de raadscommissie waren daarvan een beetje geschrokken. Larens Behoud vroeg zich af of daar misschien ’onwenselijk’ zou moeten staan. De VVD wilde zich bij het ferme ’onacceptabel’ desnoods neerleggen, maar dan wel in combinatie met een uitleg wat daarmee wordt bedoeld.

Burgemeester Rinske Kruisinga, verantwoordelijk voor de portefeuille veiligheid, legde uit dat het college heeft gekozen voor een scherpe formulering ’omdat we investeren in de bestaande organisatie’ belangrijk vinden. Voor uitleggen wat met ’onacceptabel’ wordt bedoeld voelt ze niet veel. Ze zei er dan liever voor te kiezen dat woord te vervangen door ’onwenselijk’.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 16-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
12,5°Cdi
13,5°Cwo
14°Cdo

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]