Aantallen vrijwilligers bij brandweer Gooi en Vechtstreek geen probleem

16 febr.- ,,Er is geen probleem met de aantallen vrijwilligers (bij de brandweer, red.) en met de aansturing.’’ Dat zei Pieter Benschop, hoofd van het veiligheidsbureau van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, donderdagavond in Laren tegen de raadscommissie maatschappij en financiën.

Die uitspraak is opmerkelijk, want vanuit de brandweerorganisatie kwamen tot nu toe andere geluiden. Nog eind maart vorig jaar zei Annemieke Bloemendaal, clusterhoofd preparatie en incidentbestrijding bij de brandweer, dat er over het aantal beschikbare vrijwilligers zorgen zijn. Het grootste tekort aan vrijwilligers doet zich voor overdag op werkdagen. ,,Er zijn nu eenmaal posten die niet goed in de mensen zitten’’, zei Bloemendaal destijds tegen deze krant. Om welke van de twaalf posten in het Gooi en de Vechtstreek het toen ging, wilde ze niet zeggen.

Van andere functionarissen bij de brandweer werden de afgelopen paar jaar soortgelijke geluiden vernomen. Een van de problemen is dat mensen die op zichzelf wel brandweervrijwilliger willen worden, werk hebben dat zich veel te ver van een brandweerpost bevindt. Richtlijn is dat de brandweer moet uitrukken binnen vier minuten na het binnenkomen van een alarmering.

Onacceptabel

De Laarder raadscommissie boog zich donderdagavond over het ’Beleidsplan 2019-2022’ van de veiligheidsregio. Wat burgemeester en wethouders aan dat plan ernstig stoort, is dat het onderwerp werving en ontwikkeling van personeel nergens wordt genoemd. ,,Dat vinden we onacceptabel’’, stelt het college kort en krachtig in de ontwerp-zienswijze over het beleidsplan.

Diverse partijen in de raadscommissie waren daarvan een beetje geschrokken. Larens Behoud vroeg zich af of daar misschien ’onwenselijk’ zou moeten staan. De VVD wilde zich bij het ferme ’onacceptabel’ desnoods neerleggen, maar dan wel in combinatie met een uitleg wat daarmee wordt bedoeld.

Burgemeester Rinske Kruisinga, verantwoordelijk voor de portefeuille veiligheid, legde uit dat het college heeft gekozen voor een scherpe formulering ’omdat we investeren in de bestaande organisatie’ belangrijk vinden. Voor uitleggen wat met ’onacceptabel’ wordt bedoeld voelt ze niet veel. Ze zei er dan liever voor te kiezen dat woord te vervangen door ’onwenselijk’.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 16-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Goed financieel bestuur

21 mrt.- In februari zijn de aanslagen OZB, afvalstoffenheffing en rioolbelasting verstuurd. In de meeste gevallen zal vergelijking met het bedrag van vorig jaar laten zien dat de  Lees verder

[Kijk op Laren]

De hut van Mie

12 febr.- De hut van Mie is nog steeds wereldberoemd in Laren en omstreken. Toch nog even het geheugen opfrissen want niet iedereen herinnert zich dat weetje nog. Het speelde een redelijk stukje voor de Tweede Wereldoorlog. Mie kreeg de hut bijna gratis, want  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cdo
15°Cvr
16°Cza
12,5°Czo

[Opinie]

Als Thierry Baudet iets een hoax noemt, klopt het dan ook?

19 mrt.- De opwinding rond het klimaat is een hoax, net als het gedoe over de zure regen aan het begin van de tachtiger jaren, zei Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet in een van zijn televisieoptredens. Of de huidige klimaatdiscussie een hoax is zullen we pas over een aantal jaren weten, maar of het  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 59

20 mrt.- Afgelopen maandag was ik uitgenodigd door twee vriendinnen die hadden bedacht dat mijn verlate verjaardagscadeau een dagje Maastricht moest zijn met een bezoek aan de TEFAF, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs van de wereld.  De beurs met maar liefst 279 deelnemers onder wie veertig nieuwkomers, is zo populair  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]