Brandweer ontmantelt oefencentrum Crailo

19 juni.- Brandweer Gooi en Vechtstreek is druk bezig met het ontmantelen van oefencentrum Crailo. Per 1 juli moet het terrein verlaten worden.

De brandweer oefent sinds 2009 op deze locatie, die daarvoor door defensie werd gebruikt. Het terrein wordt nu door de provincie vrij gegeven voor gebiedsontwikkeling en daarom moet de brandweer vertrekken.

 

Verwend
"We zijn natuurlijk enorm verwend met zo'n mooi oefencentrum op soms maar een paar minuten rijden van de brandweerkorpsen", zegt Joop Huizing. "Nu moeten we een heel stuk verder weg gaan oefenen."

Hij legt uit dat brandweermensen in ieder geval een tot twee dagen per jaar in de meest extreme omstandigheden moeten trainen. Op Crailo stonden daarvoor containers waar echt in gestookt kon worden.

Toekomst
Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat nu tijdelijk ergens anders oefenen. Dat kan op de Maasvlakte zijn, maar ook in buurland Duitsland.

Het is de bedoeling dat er op termijn wel weer een oefencentrum in Midden-Nederland komt waar zowel de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht zullen gaan oefenen.

De brandweermensen die werkzaam waren op het oefencentrum, worden nu in Nederhorst den Berg en Naarden gestationeerd.

 

Bron en foto: Laarder Courant de Bel 

 
Ga terug

Publicatie datum: 19-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cza
14°Czo
14°Cma
11,5°Cdi

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 89: De Singers

16 okt.-Waarom heeft het echtpaar Anna en William Singer, hun miljoenenvermogen honderd jaar geleden nooit aangewend om kunst te kopen van nu wereldberoemde schilders als Piet Mondriaan of Bart van der Leck die in Laren vlak bij hen om de hoek woonden. Had de zoon van de Pittsburghse staalmagnaat er geen oog voor? Was het hun behoudende, nogal zoet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]