Brandweer ontmantelt oefencentrum Crailo

19 juni.- Brandweer Gooi en Vechtstreek is druk bezig met het ontmantelen van oefencentrum Crailo. Per 1 juli moet het terrein verlaten worden.

De brandweer oefent sinds 2009 op deze locatie, die daarvoor door defensie werd gebruikt. Het terrein wordt nu door de provincie vrij gegeven voor gebiedsontwikkeling en daarom moet de brandweer vertrekken.

 

Verwend
"We zijn natuurlijk enorm verwend met zo'n mooi oefencentrum op soms maar een paar minuten rijden van de brandweerkorpsen", zegt Joop Huizing. "Nu moeten we een heel stuk verder weg gaan oefenen."

Hij legt uit dat brandweermensen in ieder geval een tot twee dagen per jaar in de meest extreme omstandigheden moeten trainen. Op Crailo stonden daarvoor containers waar echt in gestookt kon worden.

Toekomst
Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat nu tijdelijk ergens anders oefenen. Dat kan op de Maasvlakte zijn, maar ook in buurland Duitsland.

Het is de bedoeling dat er op termijn wel weer een oefencentrum in Midden-Nederland komt waar zowel de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht zullen gaan oefenen.

De brandweermensen die werkzaam waren op het oefencentrum, worden nu in Nederhorst den Berg en Naarden gestationeerd.

 

Bron en foto: Laarder Courant de Bel 

 
Ga terug

Publicatie datum: 19-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader

13 jui.- Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader; hij had ook nooit wat in huis dat misschien, op een zeker moment, van nut kon zijn. Zijn 'gereedschap' beperkte zich tot een hamer, nijptang en een schroevendraaier en als er een ba  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cdi
14°Cwo
15,5°Cdo
17,5°Cvr

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 75

13 juli.- Op internet ontdekte ik bij toeval telefoonhoesjes voor mijn iPhone met afbeeldingen uit het oeuvre van Larens grootse meesterschilder Anton Mauve. Verrassend want aandacht in Nederland voor het werk van Mauve lijkt verslapt en nagenoeg ver  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]