Gerard en Betty de Boer kunnen niet meer zonder elkaar

23 juli.-  Ze groeiden op in Amsterdam waar de jonge Gerard en Betty elkaar leerden kennen via de knapenvereniging. "Dat klinkt nu wel heel ouderwets. Man, ik was 19 en zo verliefd."

Dat zegt Betty de Boer maandagmorgen, een paar dagen nadat zij samen met haar man, twee kinderen en drie kleinkinderen hun 65-jarig huwelijk vierde. Namens de gemeente Laren overhandigde wethouder Peter Calis de bloemen. "Het was ontzettend gezellig. En we hadden stralend weer. Dat was 65 jaar geleden wel anders. Toen hadden we de gehele dag regen."

 

Bij Vereniging Excelsior zagen Gerard en Betty elkaar dus voor het eerst en waren er (in clubverband) allerlei uitstapjes. Het duurde niet lang voordat de twee verliefd werden op elkaar en al een jaar later in het huwelijksbootje stapten.

Een paar jaar nu hun huwelijk in Amsterdam verhuisde het stel naar Laren. "Dat was fantastisch. Het is toch ook een heerlijk dorp. We hebben veel verschillende tijden gekend: eerst het verliefd zijn, toen het trouwen, daarna het huis al woonden we aanvankelijk nog twee jaar in het huis bij mijn ouders. En vervolgens kwam mijn dochter en daarna mijn zoon."

De dochter van Gerard en Betty de Boer heet Yvonne, de zoon Frank. En inmiddels zijn er drie kleinkinderen. Een gezond en actief ogende Hetty de Boer, inmiddels 85 jaar, praat er vol bewondering over. "Mijn kinderen zijn zo fantastisch, staan altijd voor ons klaar. 'Gouden kinderen' zijn het."

Mevrouw De Boer denkt niet dat er een vierde kleinkind komt, eerder een eerste achterkleinkind. Ze wil het allemaal nog dolgraag meemaken, samen met haar man. Het 'zo verliefd zijn' heeft al wel plaatsgemaakt voor 'houden van', geeft ze toen, maar: "We kunnen niet buiten elkaar, we willen samen 100 jaar worden." Bron :

Laarder Courant de Bel  Foto: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 23-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Hoe zou Annie Schrijer-Pierik dat nou opgelost hebben?

13 aug.- Dat vroeg ik mij afgelopen weekeinde af, toen ik een gesprek aan het uitwerken was, dat ik kort geleden had met  Dirk Jan Hildebrand.Inzet was het op voorhand al té leuke Foodtruck Festival van Le Bocque. Maar zeker ook over  Lees verder

[Het weer in Laren]

15,5°Czo
17°Cma
19,5°Cdi
18°Cwo

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 80

15 aug.- Een van mijn favoriete radioprogramma’s is de Taalstaat op NPO Radio 1. Bijna iedere zaterdagmorgen tussen 11.00 uur en 13.00 uur luister ik met het grootste plezier thuis of in de auto hoe dorpsgenoot Frits  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]