Gerard en Betty de Boer kunnen niet meer zonder elkaar

23 juli.-  Ze groeiden op in Amsterdam waar de jonge Gerard en Betty elkaar leerden kennen via de knapenvereniging. "Dat klinkt nu wel heel ouderwets. Man, ik was 19 en zo verliefd."

Dat zegt Betty de Boer maandagmorgen, een paar dagen nadat zij samen met haar man, twee kinderen en drie kleinkinderen hun 65-jarig huwelijk vierde. Namens de gemeente Laren overhandigde wethouder Peter Calis de bloemen. "Het was ontzettend gezellig. En we hadden stralend weer. Dat was 65 jaar geleden wel anders. Toen hadden we de gehele dag regen."

 

Bij Vereniging Excelsior zagen Gerard en Betty elkaar dus voor het eerst en waren er (in clubverband) allerlei uitstapjes. Het duurde niet lang voordat de twee verliefd werden op elkaar en al een jaar later in het huwelijksbootje stapten.

Een paar jaar nu hun huwelijk in Amsterdam verhuisde het stel naar Laren. "Dat was fantastisch. Het is toch ook een heerlijk dorp. We hebben veel verschillende tijden gekend: eerst het verliefd zijn, toen het trouwen, daarna het huis al woonden we aanvankelijk nog twee jaar in het huis bij mijn ouders. En vervolgens kwam mijn dochter en daarna mijn zoon."

De dochter van Gerard en Betty de Boer heet Yvonne, de zoon Frank. En inmiddels zijn er drie kleinkinderen. Een gezond en actief ogende Hetty de Boer, inmiddels 85 jaar, praat er vol bewondering over. "Mijn kinderen zijn zo fantastisch, staan altijd voor ons klaar. 'Gouden kinderen' zijn het."

Mevrouw De Boer denkt niet dat er een vierde kleinkind komt, eerder een eerste achterkleinkind. Ze wil het allemaal nog dolgraag meemaken, samen met haar man. Het 'zo verliefd zijn' heeft al wel plaatsgemaakt voor 'houden van', geeft ze toen, maar: "We kunnen niet buiten elkaar, we willen samen 100 jaar worden." Bron :

Laarder Courant de Bel  Foto: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 23-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cwo
14°Cdo
14,5°Cvr
13°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 89: De Singers

16 okt.-Waarom heeft het echtpaar Anna en William Singer, hun miljoenenvermogen honderd jaar geleden nooit aangewend om kunst te kopen van nu wereldberoemde schilders als Piet Mondriaan of Bart van der Leck die in Laren vlak bij hen om de hoek woonden. Had de zoon van de Pittsburghse staalmagnaat er geen oog voor? Was het hun behoudende, nogal zoet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]