Gerard en Betty de Boer kunnen niet meer zonder elkaar

23 juli.-  Ze groeiden op in Amsterdam waar de jonge Gerard en Betty elkaar leerden kennen via de knapenvereniging. "Dat klinkt nu wel heel ouderwets. Man, ik was 19 en zo verliefd."

Dat zegt Betty de Boer maandagmorgen, een paar dagen nadat zij samen met haar man, twee kinderen en drie kleinkinderen hun 65-jarig huwelijk vierde. Namens de gemeente Laren overhandigde wethouder Peter Calis de bloemen. "Het was ontzettend gezellig. En we hadden stralend weer. Dat was 65 jaar geleden wel anders. Toen hadden we de gehele dag regen."

 

Bij Vereniging Excelsior zagen Gerard en Betty elkaar dus voor het eerst en waren er (in clubverband) allerlei uitstapjes. Het duurde niet lang voordat de twee verliefd werden op elkaar en al een jaar later in het huwelijksbootje stapten.

Een paar jaar nu hun huwelijk in Amsterdam verhuisde het stel naar Laren. "Dat was fantastisch. Het is toch ook een heerlijk dorp. We hebben veel verschillende tijden gekend: eerst het verliefd zijn, toen het trouwen, daarna het huis al woonden we aanvankelijk nog twee jaar in het huis bij mijn ouders. En vervolgens kwam mijn dochter en daarna mijn zoon."

De dochter van Gerard en Betty de Boer heet Yvonne, de zoon Frank. En inmiddels zijn er drie kleinkinderen. Een gezond en actief ogende Hetty de Boer, inmiddels 85 jaar, praat er vol bewondering over. "Mijn kinderen zijn zo fantastisch, staan altijd voor ons klaar. 'Gouden kinderen' zijn het."

Mevrouw De Boer denkt niet dat er een vierde kleinkind komt, eerder een eerste achterkleinkind. Ze wil het allemaal nog dolgraag meemaken, samen met haar man. Het 'zo verliefd zijn' heeft al wel plaatsgemaakt voor 'houden van', geeft ze toen, maar: "We kunnen niet buiten elkaar, we willen samen 100 jaar worden." Bron :

Laarder Courant de Bel  Foto: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 23-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

4°Cwo
5°Cdo
6,5°Cvr
9°Cza

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 103 Chinees Nieuwjaar

22 jan.- Welkom in ‘Het jaar van de rat’ ( 25 januari - 11 februari 2021). Een Chinese vriendin maakte mij erop attent. Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met de famil  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]