Het hoofd koel in het gooi

22 juli.- Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in 't Gooi en omstreken op een rijtje. 

- Het meest vanzelfsprekend natuurlijk: het strand. Het strand van Muiderberg is een fijne plek om lekker te zonnen en af en toe een verfrissende duik te nemen. Doordat het water tot ver uit de kust ondiep is, is het vooral voor ouders met jonge kinderen een ideale plek. Ook het Stichtse Strand bij Blaricum is overigens steeds meer in trek.

- Los van het strand kun je op heel veel meer plekken een verkoelende duik nemen. Water genoeg. Een kleine opsomming: de Loosdrechtse Plassen, de Spiegelplas van Nederhorst den Berg en het Naarderbos-strandje zijn een paar officiële zwemplekken waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken" 

- Dan heeft 't Gooi nog een hele rits plekken waar zwemmen eigenlijk niet mag, maar wel heel veel gedaan wordt. De Groene Punt in Weesp, bijvoorbeeld, waar je in de Vecht kunt zwemmen en lekker van de kade kan springen. Maar ook de Vecht bij Muiden is zo'n plek. Normaal gesproken wordt er ook flink gezwommen in de vestinggrachten van Naarden, maar pas daar even op: er geldt een zwemverbod omdat er mogelijk explosieven in de grachten liggen. 

- Ben je geen strand- of zwemliefhebber? Verkoeling vind je ook in het bos. Daar houden de vele bomen de zon tegen en wandel je continu in de schaduw. Het Corversbos bij Hilversum en het Bantam-bos bij Bussum zijn prima plekken om erop uit te trekken. Neem wel een flesje water mee. 

- En wat is er nou op een warme dag lekkerder dan een ijsje? 't Gooi heeft met Nelis' IJssalon in Weesp en ijssalon De Hoop in Blaricum twee van de beste ijssalons van het land. Je hebt er de keuze uit tientallen frisse smaken. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl    Bron: NH Nieuws

  

Ga terug

Publicatie datum: 22-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de temperatuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terugkomend evenement op de Bri  Lees verder

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

9°Cvr
9°Cza
10°Czo
9°Cma

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 96

4 dec.- Een paar weken geleden kwamen we als ‘sponsorbrigade’ bij elkaar, drie oud-collegae met wie ik als producent samen heb gewerkt bij de ontwikkeling en vormgeving van commerciële televisie in Nederland.  Met een sjiek woord noemen ze dat non-spotcommunicatie. De collegialiteit van destijds  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]