Het hoofd koel in het gooi

22 juli.- Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in 't Gooi en omstreken op een rijtje. 

- Het meest vanzelfsprekend natuurlijk: het strand. Het strand van Muiderberg is een fijne plek om lekker te zonnen en af en toe een verfrissende duik te nemen. Doordat het water tot ver uit de kust ondiep is, is het vooral voor ouders met jonge kinderen een ideale plek. Ook het Stichtse Strand bij Blaricum is overigens steeds meer in trek.

- Los van het strand kun je op heel veel meer plekken een verkoelende duik nemen. Water genoeg. Een kleine opsomming: de Loosdrechtse Plassen, de Spiegelplas van Nederhorst den Berg en het Naarderbos-strandje zijn een paar officiële zwemplekken waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken" 

- Dan heeft 't Gooi nog een hele rits plekken waar zwemmen eigenlijk niet mag, maar wel heel veel gedaan wordt. De Groene Punt in Weesp, bijvoorbeeld, waar je in de Vecht kunt zwemmen en lekker van de kade kan springen. Maar ook de Vecht bij Muiden is zo'n plek. Normaal gesproken wordt er ook flink gezwommen in de vestinggrachten van Naarden, maar pas daar even op: er geldt een zwemverbod omdat er mogelijk explosieven in de grachten liggen. 

- Ben je geen strand- of zwemliefhebber? Verkoeling vind je ook in het bos. Daar houden de vele bomen de zon tegen en wandel je continu in de schaduw. Het Corversbos bij Hilversum en het Bantam-bos bij Bussum zijn prima plekken om erop uit te trekken. Neem wel een flesje water mee. 

- En wat is er nou op een warme dag lekkerder dan een ijsje? 't Gooi heeft met Nelis' IJssalon in Weesp en ijssalon De Hoop in Blaricum twee van de beste ijssalons van het land. Je hebt er de keuze uit tientallen frisse smaken. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl    Bron: NH Nieuws

  

Ga terug

Publicatie datum: 22-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Hoe zou Annie Schrijer-Pierik dat nou opgelost hebben?

13 aug.- Dat vroeg ik mij afgelopen weekeinde af, toen ik een gesprek aan het uitwerken was, dat ik kort geleden had met  Dirk Jan Hildebrand.Inzet was het op voorhand al té leuke Foodtruck Festival van Le Bocque. Maar zeker ook over  Lees verder

[Het weer in Laren]

17°Czo
17,5°Cma
19,5°Cdi
18,5°Cwo

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 80

15 aug.- Een van mijn favoriete radioprogramma’s is de Taalstaat op NPO Radio 1. Bijna iedere zaterdagmorgen tussen 11.00 uur en 13.00 uur luister ik met het grootste plezier thuis of in de auto hoe dorpsgenoot Frits  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]