Larense scholieren in actie voor Wandelen voor Water

22 mrt.- Vandaag, vrijdag 22 maart 2019 is het weer Wereld Waterdag en opnieuw helpt een delegatie van scholieren in de regio Eemland ’t Gooi mee geld in te zamelen voor schoon water in de derde wereld. In Laren lopen er leerlingen mee van groep 7 en 8 van de scholen Binckhorst-St. Jan, de Montessorischool, Florencius, De Gooische School en OBS De Ploeg.

 

Gastlessen op school voor groep 7 en 8

 

Op 11, 12 en 13 maart worden er voorbereidende gastlessen gegeven op de Larense scholen. voor alle deelnemende leerlingen en leerkrachten. In deze interactieve les wordt aan de kinderen uitgelegd wat het probleem is met water, waarom Wandelen voor Water nodig is en wat de kinderen kunnen doen voor hun leeftijdgenoten ver weg.

Deze gastlessen worden gegeven door getrainde en enthousiaste vrijwilligers van de organiserende Rotaryclubs (Blaricum-Centaurea, Huizen-Gooimeer en Laren-Blaricum). De les wordt volledig verzorgd door de gastdocent.

 

Ook de bibliotheken haken in

 

Om het wereld waterprobleem onder de aandacht te brengen is er vanaf vandaag in de bibliotheken in Huizen en Laren-Blaricum een ‘waterhoekje’ ingericht.

 

Programma van de wandeling, burgemeester spreekt de kinderen toe

 

De wandeling op 22 maart is circa 6 kilometer. Start- en eindpunt is de Larense Hockeyclub.

+ om 9.00 uur wordt het startsein gegeven

             + rond 11.30 uur worden de kinderen terugverwacht

             + rond 11.45 uur burgemeester Rinske Kruisinga maakt het eindbedrag bekend

 

Wandelen voor Water, waarom?

 

Nog even kort wat de bedoeling is. Na het succes van Wandelen voor Water in de afgelopen jaren willen de Rotaryclubs uit de regio Eemland ’t Gooi de bouw van meer water-  en sanitaire voorzieningen mogelijk maken in derde wereldlanden. De afgelopen zeven edities is er veel succes geboekt in Ethiopië.

Vanaf editie 2019 wordt de aandacht verplaatst naar één van de armste landen ter wereld, Malawi, in oost Afrika. De Stichting Chikondi, die zich primair richt op onderwijs in Malawi zal de locaties samen met SmartGroupMalawi bepalen waar waterpompen moeten komen in het zuiden van Malawi.

Tijdens Wandelen voor Water ervaren Nederlandse kinderen van basisscholen in groep 7 en 8 voor één keer hoe het is om met 6 liter water op je rug 6 kilometer te lopen. Iets wat voor hun leeftijdgenoten in verre landen dagelijkse kost is, waardoor ze vaak niet naar school kunnen.

Op de site van Wandelen voor Water is meer informatie te lezen www.wandelenvoorwater.nl

 
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader

13 jui.- Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader; hij had ook nooit wat in huis dat misschien, op een zeker moment, van nut kon zijn. Zijn 'gereedschap' beperkte zich tot een hamer, nijptang en een schroevendraaier en als er een ba  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cdi
14°Cwo
15,5°Cdo
17,5°Cvr

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 75

13 juli.- Op internet ontdekte ik bij toeval telefoonhoesjes voor mijn iPhone met afbeeldingen uit het oeuvre van Larens grootse meesterschilder Anton Mauve. Verrassend want aandacht in Nederland voor het werk van Mauve lijkt verslapt en nagenoeg ver  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]