Larense scholieren in actie voor Wandelen voor Water

22 mrt.- Vandaag, vrijdag 22 maart 2019 is het weer Wereld Waterdag en opnieuw helpt een delegatie van scholieren in de regio Eemland ’t Gooi mee geld in te zamelen voor schoon water in de derde wereld. In Laren lopen er leerlingen mee van groep 7 en 8 van de scholen Binckhorst-St. Jan, de Montessorischool, Florencius, De Gooische School en OBS De Ploeg.

 

Gastlessen op school voor groep 7 en 8

 

Op 11, 12 en 13 maart worden er voorbereidende gastlessen gegeven op de Larense scholen. voor alle deelnemende leerlingen en leerkrachten. In deze interactieve les wordt aan de kinderen uitgelegd wat het probleem is met water, waarom Wandelen voor Water nodig is en wat de kinderen kunnen doen voor hun leeftijdgenoten ver weg.

Deze gastlessen worden gegeven door getrainde en enthousiaste vrijwilligers van de organiserende Rotaryclubs (Blaricum-Centaurea, Huizen-Gooimeer en Laren-Blaricum). De les wordt volledig verzorgd door de gastdocent.

 

Ook de bibliotheken haken in

 

Om het wereld waterprobleem onder de aandacht te brengen is er vanaf vandaag in de bibliotheken in Huizen en Laren-Blaricum een ‘waterhoekje’ ingericht.

 

Programma van de wandeling, burgemeester spreekt de kinderen toe

 

De wandeling op 22 maart is circa 6 kilometer. Start- en eindpunt is de Larense Hockeyclub.

+ om 9.00 uur wordt het startsein gegeven

             + rond 11.30 uur worden de kinderen terugverwacht

             + rond 11.45 uur burgemeester Rinske Kruisinga maakt het eindbedrag bekend

 

Wandelen voor Water, waarom?

 

Nog even kort wat de bedoeling is. Na het succes van Wandelen voor Water in de afgelopen jaren willen de Rotaryclubs uit de regio Eemland ’t Gooi de bouw van meer water-  en sanitaire voorzieningen mogelijk maken in derde wereldlanden. De afgelopen zeven edities is er veel succes geboekt in Ethiopië.

Vanaf editie 2019 wordt de aandacht verplaatst naar één van de armste landen ter wereld, Malawi, in oost Afrika. De Stichting Chikondi, die zich primair richt op onderwijs in Malawi zal de locaties samen met SmartGroupMalawi bepalen waar waterpompen moeten komen in het zuiden van Malawi.

Tijdens Wandelen voor Water ervaren Nederlandse kinderen van basisscholen in groep 7 en 8 voor één keer hoe het is om met 6 liter water op je rug 6 kilometer te lopen. Iets wat voor hun leeftijdgenoten in verre landen dagelijkse kost is, waardoor ze vaak niet naar school kunnen.

Op de site van Wandelen voor Water is meer informatie te lezen www.wandelenvoorwater.nl

 
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Dichtbij voor onze inwoners

17 apr.- Voor wie het bericht nog niet heeft gelezen, de gemeente Laren beschikt sinds 5 april weer over een Advies & Informatiepunt voor vragen over zorg en welzijn. Bewoners met vragen hierover, zoals over huishoudelijke onder-steuning, kunnen hier persoonlijk t  Lees verder

[Kijk op Laren]

Wist u dat

19 apr.- Op de zijtak in mooi Laren Staat een prachtige Saksische boerderij uit 1630 Sinds 1957 is daar een steenhouwerij gevestigd Jeroen Kuyer heeft het oude ambacht met zijn werk een nieuwe kans gegeven. Hij beheerst dit oude ambacht in al zijn facetten wat niet veel steenhouwers nog kunnen zeggen   Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cdo
11°Cvr
9,5°Cza
9°Czo

[Opinie]

Gooi- en Eemlander Opinie: burgemeesters kijken weg en dat is zorgelijk

31 mrt.- Waar het gaat om de echte criminaliteitscijfers draaien de burgemeesters van de grootste gemeente in deze regio (Pieter Broertjes, Hilversum) en een van de kleinste (Rinske Kruisinga, Laren) om de hete brei heen. Naar buiten toe weigeren ze de koe bij de hoorns te vatten. Daarmee doen ze in feite mee aan wat  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 63

25 apr.- Regelmatig tikken mijn vrouw en schoonzusje mij op de vingers eens wat meer op te ruimen en spullen weg te doen. Eerlijk gezegd kan ik dat moeilijk. Het lukt mij bijvoorbeeld niet mijn boekenkast uit te dunnen.  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]