Ook Tergooi doet mee aan landelijke zorgstaking

18 okt.- Enkele tientallen medewerkers van de Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Eemnes doen op woensdag 20 november mee aan de landelijke staking van ziekenhuispersoneel. Dat laat Jan Schriefer - de stakingsleider namens het Tergooi-personeel - weten aan NH Nieuws.

Ziekenhuispersoneel legt volgende maand landelijk het werk neer in niet-spoedeisende zaken. Dat doen ze om een betere cao af te dwingen bij de werkgevers. Ze willen een structurele salarisverhoging van vijf procent en een extra toeslag op loon, als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Daarnaast willen ze maatregelen om de werkdruk te verlichten.

Lees ook: Ziekenhuismedewerkers zijn het zat en gaan over tot landelijke staking 

De ziekenhuizen van Tergooi zijn twee van de 83 ziekenhuizen die meedoen aan de staking. In heel Nederland leggen zeker 200.00 ziekenhuismedewerkers het werk neer. 

Tweede staking
Het is bij Tergooi niet voor het eerst dat er gestaakt wordt. Begin september legden verpleegkundigen ook al kort het werk neer vanwege dezelfde reden. "Toen staakten we al omdat er die dag Kamerleden van de VVD langskwamen en we onze bezwaren wilden laten horen. We hadden al plannen om nog een keer het werk neer te gaan leggen. Dat stond eerder op de planning dan de landelijke stakingsdag die nu is aangekondigd. Die staking gaat niet door, we voegen ons natuurlijk bij de landelijke staking", verklaart Schriefer. 

Lees ook: Verpleegkundigen Tergooiziekenhuizen staken voor betere cao

Tergooi-personeel staakt op dezelfde manier als de andere deelnemende ziekenhuizen. "We draaien tijdens de stakingsdag een zondagsdienst. Dit zijn dagen waarop het ziekenhuis functioneert zoals in het weekend. Veel afdelingen zijn dan dicht."

Landelijke manifestatie
De staking van het Tergooi-personeel moet nog verder vorm worden gegeven. "Het nieuws is natuurlijk nog heel vers, maar vast staat wel dat enkele tientallen medewerkers al hebben aangegeven mee te gaan staken. Er wordt ook nog gesproken over een landelijke manifestatie. We moeten nog gaan kijken hoe we ons daar bij gaan voegen."

 

Bron: NH Nieuws
 

Ga terug

Publicatie datum: 18-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen.    Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,   M  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

OPROEP EXTR ALGEMENE LEDEN VERGADERING inzake BRINKPLAN 18 juli Singer aanmelden via info@larensbehoud.nl

  Aan de leden van Larens Behoud,   2 juli.- Afgelopen woensdagavond 24 juni is in de gemeenteraad de ‘Inrichtingsschets Herinrichting Brink’ behandeld. Larens Behoud heeft geprobeerd -gezien de reuring de afgelopen week op o.a. social media en ander  Lees verder

[Het weer in Laren]

18°Cma
18°Cdi
16°Cwo
11°Cdo

[Opinie]

Tekenen bij het kruisje!?

8 juni.- Fractievoorzitter van Larens Behoud Karel Loeff is terughoudend en voorzichtig als het gaat om de vroegtijdig rondgebazuinde ‘voorkeursvariant voor het Rabopand’.Loeff hierover: ‘Ik vind het op zijn minst onhandig van VVD wethouder Ton Stam dat hij -nog  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 126 Bomenkap op de Brink

2 juli.-  Als we niet oppassen worden er binnenkort 41 bomen gekapt op de Brink. De raad besloot er vorige week woensdag over. De voorzitter van Larens Behoud werd over die ‘Herinrichtingsschets’ zo kwaad - &lsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]