Ook Tergooi doet mee aan landelijke zorgstaking

18 okt.- Enkele tientallen medewerkers van de Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Eemnes doen op woensdag 20 november mee aan de landelijke staking van ziekenhuispersoneel. Dat laat Jan Schriefer - de stakingsleider namens het Tergooi-personeel - weten aan NH Nieuws.

Ziekenhuispersoneel legt volgende maand landelijk het werk neer in niet-spoedeisende zaken. Dat doen ze om een betere cao af te dwingen bij de werkgevers. Ze willen een structurele salarisverhoging van vijf procent en een extra toeslag op loon, als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Daarnaast willen ze maatregelen om de werkdruk te verlichten.

Lees ook: Ziekenhuismedewerkers zijn het zat en gaan over tot landelijke staking 

De ziekenhuizen van Tergooi zijn twee van de 83 ziekenhuizen die meedoen aan de staking. In heel Nederland leggen zeker 200.00 ziekenhuismedewerkers het werk neer. 

Tweede staking
Het is bij Tergooi niet voor het eerst dat er gestaakt wordt. Begin september legden verpleegkundigen ook al kort het werk neer vanwege dezelfde reden. "Toen staakten we al omdat er die dag Kamerleden van de VVD langskwamen en we onze bezwaren wilden laten horen. We hadden al plannen om nog een keer het werk neer te gaan leggen. Dat stond eerder op de planning dan de landelijke stakingsdag die nu is aangekondigd. Die staking gaat niet door, we voegen ons natuurlijk bij de landelijke staking", verklaart Schriefer. 

Lees ook: Verpleegkundigen Tergooiziekenhuizen staken voor betere cao

Tergooi-personeel staakt op dezelfde manier als de andere deelnemende ziekenhuizen. "We draaien tijdens de stakingsdag een zondagsdienst. Dit zijn dagen waarop het ziekenhuis functioneert zoals in het weekend. Veel afdelingen zijn dan dicht."

Landelijke manifestatie
De staking van het Tergooi-personeel moet nog verder vorm worden gegeven. "Het nieuws is natuurlijk nog heel vers, maar vast staat wel dat enkele tientallen medewerkers al hebben aangegeven mee te gaan staken. Er wordt ook nog gesproken over een landelijke manifestatie. We moeten nog gaan kijken hoe we ons daar bij gaan voegen."

 

Bron: NH Nieuws
 

Ga terug

Publicatie datum: 18-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de tempera- tuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terug- komend evenement op de B  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

5,5°Cdo
5,5°Cvr
4°Cza
4°Czo

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 94: Jo van Gogh-Bonger

20 nov.- Excuus, ik kon echt niet wachten. Nog voor zijn verjaardag heb ik het al uit de handen van Sinterklaas gerukt: de nieuwe biografie ‘Alles voor Vincent’ over Jo van Gogh-Bonger.  Prachtig geschreven door de senior onderzoeker van het Van Gogh Museum, Hans Luijten d  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]