Recycle Sint bij De Groene Afslag in Laren

18 nov.-  De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 117 organiseert op dinsdag 19 november van 19.00 tot 21.00 uur de speelgoedruilmarkt Recycle Sint. Want is het nog wel van deze tijd om allemaal nieuwe spullen te kopen?

De mensen van De Groene Afslag vinden het - als organisator van deze speelgoedruilmarkt - belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven.

Speelgoedberg
"Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kunt meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt, een initiatief van Branding a Better World, op andere locaties in Nederland een enorm succes, dus we hopen dit jaar bij ons ook op een hoge opkomst", aldus Shirley Kuijpers van De Groene Afslag.
Recycle Sint laat zien dat het niet alleen een groen initiatief is, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en - niet onbelangrijk - goed voor de portemonnee.

Shopper of doos
Geïnteresseerden kunnen het nog goede en schone speelgoed (maximaal een shoppertas of doos vol) inleveren tussen 19.00 en 19.45 uur. Voor elk ingeleverd item ontvangt de brenger een waardebon waarmee tussen 19.45 tot 21.00 uur weer een ‘nieuw’ stuk speelgoed aangeschaft kan worden.

Goed doel
Speelgoed dat niet geruild wordt, wordt opgehaald door de Stichting Mohuka, een stichting die jaarlijks speelgoed inzamelt in de sinterklaasperiode voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Gratis toegang, maar aanmelden is fijn en kan via Facebook (https://bit.ly/2MD1QW1).

 

 Bron en foto: Laarder Courant de Bel

 Ga terug

Publicatie datum: 18-11-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

4°Czo
5°Cma
7,5°Cdi
6,5°Cwo

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 102 voddenboer

16 jan.- Liefst 135 miljoen kilo aan kleding gooien we per jaar weg. Deze week kreeg ik vier GAD stickers met data waarop het textiel wordt opgehaald. 21 januari, ‘blue monday’, volgens sommigen de meest depressieve dag van het jaar, ma  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]