Recycle Sint bij De Groene Afslag in Laren

18 nov.-  De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 117 organiseert op dinsdag 19 november van 19.00 tot 21.00 uur de speelgoedruilmarkt Recycle Sint. Want is het nog wel van deze tijd om allemaal nieuwe spullen te kopen?

De mensen van De Groene Afslag vinden het - als organisator van deze speelgoedruilmarkt - belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven.

Speelgoedberg
"Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kunt meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt, een initiatief van Branding a Better World, op andere locaties in Nederland een enorm succes, dus we hopen dit jaar bij ons ook op een hoge opkomst", aldus Shirley Kuijpers van De Groene Afslag.
Recycle Sint laat zien dat het niet alleen een groen initiatief is, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en - niet onbelangrijk - goed voor de portemonnee.

Shopper of doos
Geïnteresseerden kunnen het nog goede en schone speelgoed (maximaal een shoppertas of doos vol) inleveren tussen 19.00 en 19.45 uur. Voor elk ingeleverd item ontvangt de brenger een waardebon waarmee tussen 19.45 tot 21.00 uur weer een ‘nieuw’ stuk speelgoed aangeschaft kan worden.

Goed doel
Speelgoed dat niet geruild wordt, wordt opgehaald door de Stichting Mohuka, een stichting die jaarlijks speelgoed inzamelt in de sinterklaasperiode voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Gratis toegang, maar aanmelden is fijn en kan via Facebook (https://bit.ly/2MD1QW1).

 

 Bron en foto: Laarder Courant de Bel

 Ga terug

Publicatie datum: 18-11-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de temperatuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terugkomend evenement op de Bri  Lees verder

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Czo
10°Cma
8,5°Cdi
8°Cwo

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 96

4 dec.- Een paar weken geleden kwamen we als ‘sponsorbrigade’ bij elkaar, drie oud-collegae met wie ik als producent samen heb gewerkt bij de ontwikkeling en vormgeving van commerciële televisie in Nederland.  Met een sjiek woord noemen ze dat non-spotcommunicatie. De collegialiteit van destijds  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]