Sonny Hoogwerf baalt van verloren traditie

15 aug.- Het jaarlijkse concert dat Laarder Sonny Hoogwerf met zijn band Sonny's Inc. normaal aan het eind van de zomer geeft, is in ieder geval voor dit jaar definitief van de baan. "Na meer dan twaalf jaar voor het eerst geen Sonny's Inc. concert in Laren", mijmert hij. "Ik heb er oprecht altijd zo van genoten om menig dorpsgenoot en fans vanuit alle streken zo blij te zien in een prachtige omgeving."

De Laarder meldt dat hij wordt overstelpt met vragen wanneer het concert weer georganiseerd wordt. "Helaas, de huidige bestuurders vinden dat het concert moet plaatsvinden op Plein 1945.
Wij willen graag naar de Brink maar partijen als D66, Liberaal Laren en CDA zijn tegen en hebben een andere visie. Een verplaatsing van het concert naar het sfeerloze kermisterrein is voor ons geen optie omdat het een kostenverslindende operatie is om het leuk in te richten en we willen het bovenal zeer gezellig en knus maken voor het publiek."
Hoogwerf en consorten vinden dat het concert op de Brink hoort. Mochten de bestuurders niet van gedachten veranderen dan lijkt een traditie in Laren verloren te gaan. "Het is jammer maar waar. Het concert op de Brink werd door oud-burgemeester Elbert Roest, voormalig wethouders Wim van der Zwaan, Leo Janssen en Tijmen Smit, en vorig jaar door wethouder Peter Calis breed gedragen omdat het goed zou zijn voor de sociale cohesie."

 

Wie het geluid van de partyband toch wil horen, kan terecht op zaterdagavond 31 augustus tijdens het Sluis- en Bruggenfeest in Weesp. Gratis toegang.  Bron en foto: Laarder Courant de Belreacties uit politiek:


 


Reactie Jacqueline Timmerman

Krokodillentranen. Sonny heeft dit aan zichzelf te danken. Vroeger was het open, kleinschalig en gratis. Gericht op Larense  bevolking . Dat was leuk. Daarnaast is het pertinent onwaar dat Liberaal Laren/D’66 en CDA zijn optredens onmogelijk gebben gemaakt. Wij hebben hiermee als oppositiepartijen niets te maken!! De twee coalitiepartijen die aan de macht zijn hebben een beleid gemaakt waarbij er nog slechts 2 grote evenementen op de Brink mogen plaatsvinden. En Sonny zou de derde zijn..... .

Reactie Noud Bijvoet (1) Ik vermoed dat de journalist Sonny verkeerd begrepen heeft. Ik schat hem namelijk hoog genoeg in om niet te beweren dat 'D66-CDA-Liberaal Laren' dit onmogelijk maken. Het zou nuttig zijn als iedereen die wie wil weten hoe dit nou precies zit, zich eerst even verdiept in het huidige unaniem (dat wil zeggen ALLE gemeenteraadsleden van ALLE partijen) door de gemeenteraad goedgekeurde evenementenbeleid. 

Belangrijk punt is dat er een goede afweging is gemaakt tussen alle belanghebbenden, de omwonenden, de ondernemers, de organisatoren, de inwoners, de ambtenaren (ondersteuning en groenbeleid) en de diensten die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. Dat zorgvuldige proces heeft geleid tot het geldende evenementenbeleid 2017.

Die afweging van belangen (taak van de Gemeenteraad) wordt vaak vergeten als iemand tracht zijn/haar eigen voorkeur te promoten.
Reactie Noud Bijvoet (2)

 

 

De journalist heeft me laten weten dat Sonny dat inderdaad gezegd heeft. Dat siert Sonny dan niet. Hij weet als geen ander dat de enige reden voor het niet op de Brink mogen optreden, is gelegen in het feit dat de hele gemeenteraad (dus ALLE partijen) een evenementenbeleid heeft goedgekeurd waarin staat dat er maar 2 grootschalige evenementen (vooralsnog Art Laren en IJS op de Brink) mogen plaatsvinden.

De journalist heeft me laten weten dat Sonny dat inderdaad gezegd heeft. Dat siert Sonny dan niet. Hij weet als geen ander dat de enige reden voor het niet op de Brink mogen optreden, is gelegen in het feit dat de hele gemeenteraad (dus ALLE partijen) een evenementenbeleid heeft goedgekeurd waarin staat dat er maar 2 grootschalige evenementen (vooralsnog Art Laren en IJS op de Brink) mogen plaatsvinden.

Uitspraak Wethouder Peter Calis in de gemeenteraad:

“ Sonny’s Inc never nooit meer op de onverharde Brink zolang dit college er zit” 

Met dank aan Noud Bijvoet


Ga terug

Publicatie datum: 15-8-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zwembadperikelen?

3 febr.- De gemeente Eemnes weigert extra mee te betalen aan het zwembad. Ze wijten een lager aantal bezoekers aan de sluiting van het buitenbad, wat een Larens besluit zou zijn. Ik denk dat we het voorstel moeten overwegen inwoners uit Eemnes dan maar een toeslag te vragen,  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cza
9°Czo
10°Cma
11°Cdi

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 107 Rommelpotten

20 febr.- Vorig jaar behandelde ik het boekje ‘Oh ja! Het alfabet van onze jeugd’ waarin journalist Rob Krabben in woord en beeld de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw laat herbeleven aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen, spelletjes, en voorwerpen.Het ging over vergeten woorden en herinneringen als Melkbrigade, fikkie steken, schoolmelk en luch  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]