Sonny Hoogwerf baalt van verloren traditie

15 aug.- Het jaarlijkse concert dat Laarder Sonny Hoogwerf met zijn band Sonny's Inc. normaal aan het eind van de zomer geeft, is in ieder geval voor dit jaar definitief van de baan. "Na meer dan twaalf jaar voor het eerst geen Sonny's Inc. concert in Laren", mijmert hij. "Ik heb er oprecht altijd zo van genoten om menig dorpsgenoot en fans vanuit alle streken zo blij te zien in een prachtige omgeving."

De Laarder meldt dat hij wordt overstelpt met vragen wanneer het concert weer georganiseerd wordt. "Helaas, de huidige bestuurders vinden dat het concert moet plaatsvinden op Plein 1945.
Wij willen graag naar de Brink maar partijen als D66, Liberaal Laren en CDA zijn tegen en hebben een andere visie. Een verplaatsing van het concert naar het sfeerloze kermisterrein is voor ons geen optie omdat het een kostenverslindende operatie is om het leuk in te richten en we willen het bovenal zeer gezellig en knus maken voor het publiek."
Hoogwerf en consorten vinden dat het concert op de Brink hoort. Mochten de bestuurders niet van gedachten veranderen dan lijkt een traditie in Laren verloren te gaan. "Het is jammer maar waar. Het concert op de Brink werd door oud-burgemeester Elbert Roest, voormalig wethouders Wim van der Zwaan, Leo Janssen en Tijmen Smit, en vorig jaar door wethouder Peter Calis breed gedragen omdat het goed zou zijn voor de sociale cohesie."

 

Wie het geluid van de partyband toch wil horen, kan terecht op zaterdagavond 31 augustus tijdens het Sluis- en Bruggenfeest in Weesp. Gratis toegang.  Bron en foto: Laarder Courant de Belreacties uit politiek:


 


Reactie Jacqueline Timmerman

Krokodillentranen. Sonny heeft dit aan zichzelf te danken. Vroeger was het open, kleinschalig en gratis. Gericht op Larense  bevolking . Dat was leuk. Daarnaast is het pertinent onwaar dat Liberaal Laren/D’66 en CDA zijn optredens onmogelijk gebben gemaakt. Wij hebben hiermee als oppositiepartijen niets te maken!! De twee coalitiepartijen die aan de macht zijn hebben een beleid gemaakt waarbij er nog slechts 2 grote evenementen op de Brink mogen plaatsvinden. En Sonny zou de derde zijn..... .

Reactie Noud Bijvoet (1) Ik vermoed dat de journalist Sonny verkeerd begrepen heeft. Ik schat hem namelijk hoog genoeg in om niet te beweren dat 'D66-CDA-Liberaal Laren' dit onmogelijk maken. Het zou nuttig zijn als iedereen die wie wil weten hoe dit nou precies zit, zich eerst even verdiept in het huidige unaniem (dat wil zeggen ALLE gemeenteraadsleden van ALLE partijen) door de gemeenteraad goedgekeurde evenementenbeleid. 

Belangrijk punt is dat er een goede afweging is gemaakt tussen alle belanghebbenden, de omwonenden, de ondernemers, de organisatoren, de inwoners, de ambtenaren (ondersteuning en groenbeleid) en de diensten die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. Dat zorgvuldige proces heeft geleid tot het geldende evenementenbeleid 2017.

Die afweging van belangen (taak van de Gemeenteraad) wordt vaak vergeten als iemand tracht zijn/haar eigen voorkeur te promoten.
Reactie Noud Bijvoet (2)

 

 

De journalist heeft me laten weten dat Sonny dat inderdaad gezegd heeft. Dat siert Sonny dan niet. Hij weet als geen ander dat de enige reden voor het niet op de Brink mogen optreden, is gelegen in het feit dat de hele gemeenteraad (dus ALLE partijen) een evenementenbeleid heeft goedgekeurd waarin staat dat er maar 2 grootschalige evenementen (vooralsnog Art Laren en IJS op de Brink) mogen plaatsvinden.

De journalist heeft me laten weten dat Sonny dat inderdaad gezegd heeft. Dat siert Sonny dan niet. Hij weet als geen ander dat de enige reden voor het niet op de Brink mogen optreden, is gelegen in het feit dat de hele gemeenteraad (dus ALLE partijen) een evenementenbeleid heeft goedgekeurd waarin staat dat er maar 2 grootschalige evenementen (vooralsnog Art Laren en IJS op de Brink) mogen plaatsvinden.

Uitspraak Wethouder Peter Calis in de gemeenteraad:

“ Sonny’s Inc never nooit meer op de onverharde Brink zolang dit college er zit” 

Met dank aan Noud Bijvoet


Ga terug

Publicatie datum: 15-8-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Cza
11°Czo
16°Cma
19,5°Cdi

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 85 Poffertjeskraam

20 sept.- Wanneer de poffertjeskraam van ‘Corn. De Haan’ in het hart van het dorp verschijnt, begint voor Laarders de lente. “Eigenlijk is het zo”, zegt Marcel Hilhorst bij wie jong en oud, aanschuift tuss  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]