Wat is Laren toch bekakt!!

11 mrt.-  Wat is Laren toch bekakt … Het regent en het is avond. Ik loop een ‘rondje met mijn hondje’ (nou ja, hond!). Potdorie! Gleed ik toch bijna weer uit, terwijl ik er zó op let!

 Midden op de stoep ligt een grote boodschap. Nog geen tien stappen geleden liep ik langs een zogenaamde depodog: een keurig door de gemeente opgehangen afvalbak voor poepzakjes plús de -zakjes. Dus, een volle ingeleverd, een nieuwe gepakt. Makkelijker (of leuker) kan de gemeente het niet maken. 

Resultaat zou een redelijk hondenpoep-vrij Laren moeten zijn. Het tegendeel is waar. Zelfs vrienden van buiten Laren valt het op dat hier zoveel poep op trottoirs ligt, of op een weitje waar je officieel niet eens met je hond mág komen, of ‘zomaar’ voor de deur van een nietsvermoedende Laarder. 

Ergernis en de conclusie dat hondenbezitters zeker niet altijd natuurliefhebbers of respectvolle mensen naar niet-hondenbezitters zijn. ‘Opgeruimd staat netjes” en dat geldt zeker voor poep, poep van jouw hond!

Op het weitje aan de Sint Janstraat staat –aan één kant- een verbodsbord voor honden. Nog geen drie meter verder staat een depodog. Wat schetst mijn verbazing dat het hier vol met drollen ligt … Hoeveel? Ga voor de grap maar kijken. Bij de drollen staan satéprikkers-inclusief-een-poepzakje. Het gaat dus niet om een verdwaalde drol, maar om mensen die hun hond hier willens en wetens hun drol laten draaien. Dit is een ergenis waar we iets aan kunnen doen.

Wij, hondenbezitters kunnen ervoor zorgen dat Laren minder bekakt is, gewoon zelf opruimen: kleine moeite, groot gevolg! 

 

Antoinetty van den Brink
Ga terug

Publicatie datum: 11-3-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
12,5°Cdi
13,5°Cwo
14°Cdo

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]