Wat is Laren toch bekakt!!

11 mrt.-  Wat is Laren toch bekakt … Het regent en het is avond. Ik loop een ‘rondje met mijn hondje’ (nou ja, hond!). Potdorie! Gleed ik toch bijna weer uit, terwijl ik er zó op let!

 Midden op de stoep ligt een grote boodschap. Nog geen tien stappen geleden liep ik langs een zogenaamde depodog: een keurig door de gemeente opgehangen afvalbak voor poepzakjes plús de -zakjes. Dus, een volle ingeleverd, een nieuwe gepakt. Makkelijker (of leuker) kan de gemeente het niet maken. 

Resultaat zou een redelijk hondenpoep-vrij Laren moeten zijn. Het tegendeel is waar. Zelfs vrienden van buiten Laren valt het op dat hier zoveel poep op trottoirs ligt, of op een weitje waar je officieel niet eens met je hond mág komen, of ‘zomaar’ voor de deur van een nietsvermoedende Laarder. 

Ergernis en de conclusie dat hondenbezitters zeker niet altijd natuurliefhebbers of respectvolle mensen naar niet-hondenbezitters zijn. ‘Opgeruimd staat netjes” en dat geldt zeker voor poep, poep van jouw hond!

Op het weitje aan de Sint Janstraat staat –aan één kant- een verbodsbord voor honden. Nog geen drie meter verder staat een depodog. Wat schetst mijn verbazing dat het hier vol met drollen ligt … Hoeveel? Ga voor de grap maar kijken. Bij de drollen staan satéprikkers-inclusief-een-poepzakje. Het gaat dus niet om een verdwaalde drol, maar om mensen die hun hond hier willens en wetens hun drol laten draaien. Dit is een ergenis waar we iets aan kunnen doen.

Wij, hondenbezitters kunnen ervoor zorgen dat Laren minder bekakt is, gewoon zelf opruimen: kleine moeite, groot gevolg! 

 

Antoinetty van den Brink
Ga terug

Publicatie datum: 11-3-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Goed financieel bestuur

21 mrt.- In februari zijn de aanslagen OZB, afvalstoffenheffing en rioolbelasting verstuurd. In de meeste gevallen zal vergelijking met het bedrag van vorig jaar laten zien dat de  Lees verder

[Kijk op Laren]

De hut van Mie

12 febr.- De hut van Mie is nog steeds wereldberoemd in Laren en omstreken. Toch nog even het geheugen opfrissen want niet iedereen herinnert zich dat weetje nog. Het speelde een redelijk stukje voor de Tweede Wereldoorlog. Mie kreeg de hut bijna gratis, want  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cdo
15°Cvr
16°Cza
12,5°Czo

[Opinie]

Als Thierry Baudet iets een hoax noemt, klopt het dan ook?

19 mrt.- De opwinding rond het klimaat is een hoax, net als het gedoe over de zure regen aan het begin van de tachtiger jaren, zei Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet in een van zijn televisieoptredens. Of de huidige klimaatdiscussie een hoax is zullen we pas over een aantal jaren weten, maar of het  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 59

20 mrt.- Afgelopen maandag was ik uitgenodigd door twee vriendinnen die hadden bedacht dat mijn verlate verjaardagscadeau een dagje Maastricht moest zijn met een bezoek aan de TEFAF, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs van de wereld.  De beurs met maar liefst 279 deelnemers onder wie veertig nieuwkomers, is zo populair  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]