'We hebben een supertoffe line-up'

8okt.- Ghislaine van der Nat (48) uit Laren is naast pubercoach en huiswerkjuf ook stand-upcomedian. Zij organiseert op dinsdag 8 oktober (20.00 uur) het allereerste Brinkhuis Open Mic (BOM!) voor comedians. "We hebben een supertoffe line-up", zegt ze enthousiast.

De avond wordt gepresenteerd door Davey Turnhout, de winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019. "Hij brengt en houdt het publiek in de juiste sfeer", vertelt Van der Nat. Hoewel zij een nieuwkomer is in de wereld van comedy kreeg zij het programma voor deze BOM snel voor elkaar. "Nadat ik de open mic had laten vallen 'in the scene' kostte het niet meer dan een dag om de line-up bij elkaar te krijgen." Deelnemers zijn de talenten Floris de Vree en Hester Kerkvliet, Marc van Gestel (winnaar publieksprijs Comedy Talent Award 2018), Thomas van der Hulst (winnaar juryprijs Utrechts Cabaret Festival 2018), Daveson Ignatia (talent van Club Haug Rotterdam en lid van Funny Brothers), Karel Sanders (stand-upper met een wekelijkse column op 6FM) en Dario di Mango, bekend van Brasa TV (Di Mango show, AT5). De avond kent een pauze ("om bij te komen van het lachen") en heeft een nazit met de artiesten.

'Joker'
Natuurlijk probeert ook Van der Nat (finaliste Comedy Talent Award 2019 en initiatiefneemster van collectief Vrouwenmethumor) haar grappen op het publiek uit. De Larense is nog maar twee jaar actief als 'joker'. Ze volgde les bij komediant Roel C. Verburg en speelt sinds januari 2018. "Ik ben erin gerold. Men vond mij grappig. Het smaakte gewoon naar meer en ik krijg er ongelooflijk veel energie van." Van der Nat maakt 'clean comedy'. "Geen grove woorden en grappen over seks, maar over alledaagse zaken", licht ze toe.

Geen gelikte show
Het publiek hoeft van BOM! geen gelikte show te verwachten. De stand-upcomedians proberen hun grappen - waar het cadeaupapier nog omheen zit - op het publiek uit. "Die kun je thuis wel leuk voor je oma of kinderen uitproberen, maar dat is geen graadmeter. Daarvoor gebruiken wij de open mic's, dus mét publiek. Een vorm van podiumkunst, maar veel minder stijf dan theater. Om het nog laagdrempeliger te maken en de reacties van het publiek goed te kunnen peilen, spelen we in de foyer." Van der Nat is blij met Brinkhuis-directeur Michael Jonker die haar het vertrouwen heeft gegeven om deze komische uitdaging aan te gaan. "Het publiek krijgt veel comedy voor een kleine prijsje."

Kaarten kosten 7,50 euro, maar alle examenleerlingen van Laar & Berg mogen met hun leerlingenpas voor 5 euro naar binnen.
Ga terug

Publicatie datum: 8-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31,5°Cwo
28,5°Cdo
24°Cvr
21°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]