Wijkagent Remco: Geen woninginbraken deze maand

21 mei.-De afgelopen maand is er niet ingebroken of ingeslopen in woningen in Laren.

Ondanks het feit dat er zo weinig wordt ingebroken sinds de Corona uitbraak staan we nog 1 inbraak in de plus vergeleken met 2019.

Vorig jaar 15 en dit jaar 16.

Er moet wel gezegd worden dat 2019 een jaar was met een historisch laag aantal inbraken.

Een vergelijking met Blaricum zegt niet alles maar daar is de verhouding: 2019 – 12  en in 2020 – 20.

In onze regio Gooi en Vechtstreek is er een daling van het aantal inbraken van ruim 20%.

AUTO-INBRAKEN

Wat wel opmerkelijk en verontrustend is dat is dat er in de afgelopen maand 2 personenauto’s zijn gestolen in Laren.

 

In de nacht van 22 op 23 april een zwarte Mercedes-Benz  CLA Coupe, vanaf het Zevenend. In de nacht van 12 op 13 mei een zwarte Aston-Martin V8 Vantage, vanaf het Paadje.

SPOOFING

Een voor mij nieuwe manier van oplichting.

 MIJN ADVIES IS DIT DOOR TE LEZEN ZODAT JE ER NIET INTRAPT.

 Er wordt opgebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van een bank van de afdeling fraude-helpdesk. De bank had een verdachte transactie opgemerkt van een bankrekening. Er zou een bedrag van 9000 euro over zijn geschreven naar een rekening in Ghana.  De bankmedewerker zou helpen te voorkomen dat er nog meer zou worden afgeschreven en dat de 9000 euro zou worden vergoed.

.Er wordt gevraagd naar rekeningnummers en de daarbij behorende saldo's.. Vervolgens wordt er gevraagd al de tegoeden op de verschillende bankrekeningen naar één bankrekening over te schrijven. De laatste stap is dat de medewerker van de bank een bankrekennummer geeft  waar het geld naar moet worden overgemaakt.

Dit was een afgeschermde en veilige rekening.

In het telefoongesprek, gevoerd met een afgeschermd telefoonnummer, wordt ook verteld dat er de volgende morgen een medewerker van de bank thuis zou komen.

Deze medewerker zou zijn modem en computers nakijken op de aanwezigheid van Spyware. Te mooi om waar te zijn. Hier zou je toch niet intrappen zou je zeggen. De man die mij er over belde is een 30er en goed opgeleid. Hij was zo geschrokken dat er 9000 euro was afgeschreven dat hij overal aan mee wilde werken. Gelukkig kwam het besef dat er iets niet klopte op tijd. Dat was het weer tot zover.

 Met een vriendelijke groet,

 Remco Wessels   

Wijkagent Laren
 

Ga terug

Publicatie datum: 21-5-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

13°Cma
17,5°Cdi
18,5°Cwo
18,5°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]