Bouw nadert van vier sociale huurwoningen aan Dokter Keemanpaadje in Laren

24 apr.- Nog dit jaar begint de bouw van vier sociale huurwoningen (huur maximaal 720 euro per maand) aan het Dokter Keemanpaadje in Laren. Ze krijgen echter als adres Onder de Bogen 2A tot en met 2D, hoewel Onder de Bogen pas iets verderop begint.

Dat blijkt uit de door de gemeente verleende omgevingsvergunning. Het bouwterrein is inmiddels ontdaan van groen. Alleen enkele bomen moeten nog worden gekapt, vertelt Martijn Ketelaar. Hij is ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Deze corporatie is opdrachtgever voor de bouw.

Aan welke doelgroep(en) de woningen in eerste instantie worden toegewezen bespreekt de corporatie nog met de gemeente. Dat kunnen bijvoorbeeld senioren zijn met een bescheiden inkomen maar ook starters op de woningmarkt.

Volgens Ketelaar is er - door oorzaken waarover hij niets kwijt wil - bij het project ’een kleine stagnatie’ opgetreden maar begint de bouw ’zeker dit jaar’. Vanaf de bouwstart duurt het zes tot acht maanden voor de woningen worden opgeleverd.

De vier huisjes krijgen een begane grond en een kap. Op de begane grond komt een woonkamer plus open keuken (samen 36 vierkante meter), de hal, een toilet en - buiten - een achtertuintje met een berging. De verdieping onder de kap biedt plaats aan een badkamer (douche plus toilet), een slaapkamer en wat in bouwjargon heet een ’onbenoemde ruimte’. Daarvan maken bewoners vaak een slaap- of hobbykamer, vertelt Ketelaar. Het totale gebruiksoppervlak is 80,6 vierkante meter.

De huizen worden klimaatbestendig gebouwd. De hemelwaterafvoer gaat niet het riool in. In de achtertuinen worden voor regenwater zogenoemde infiltratiekratten ingegraven. Ook krijgen de woningen een combi-wamtepomp.

Hebben bewoners een auto, dan kunnen ze die niet voor de deur kwijt. Daarvoor is geen ruimte. Ze zullen het blik dus wat verderop moeten parkeren.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 24-4-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

14°Cwo
11°Cdo
10,5°Cvr
9,5°Cza

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]