Bouw nadert van vier sociale huurwoningen aan Dokter Keemanpaadje in Laren

24 apr.- Nog dit jaar begint de bouw van vier sociale huurwoningen (huur maximaal 720 euro per maand) aan het Dokter Keemanpaadje in Laren. Ze krijgen echter als adres Onder de Bogen 2A tot en met 2D, hoewel Onder de Bogen pas iets verderop begint.

Dat blijkt uit de door de gemeente verleende omgevingsvergunning. Het bouwterrein is inmiddels ontdaan van groen. Alleen enkele bomen moeten nog worden gekapt, vertelt Martijn Ketelaar. Hij is ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Deze corporatie is opdrachtgever voor de bouw.

Aan welke doelgroep(en) de woningen in eerste instantie worden toegewezen bespreekt de corporatie nog met de gemeente. Dat kunnen bijvoorbeeld senioren zijn met een bescheiden inkomen maar ook starters op de woningmarkt.

Volgens Ketelaar is er - door oorzaken waarover hij niets kwijt wil - bij het project ’een kleine stagnatie’ opgetreden maar begint de bouw ’zeker dit jaar’. Vanaf de bouwstart duurt het zes tot acht maanden voor de woningen worden opgeleverd.

De vier huisjes krijgen een begane grond en een kap. Op de begane grond komt een woonkamer plus open keuken (samen 36 vierkante meter), de hal, een toilet en - buiten - een achtertuintje met een berging. De verdieping onder de kap biedt plaats aan een badkamer (douche plus toilet), een slaapkamer en wat in bouwjargon heet een ’onbenoemde ruimte’. Daarvan maken bewoners vaak een slaap- of hobbykamer, vertelt Ketelaar. Het totale gebruiksoppervlak is 80,6 vierkante meter.

De huizen worden klimaatbestendig gebouwd. De hemelwaterafvoer gaat niet het riool in. In de achtertuinen worden voor regenwater zogenoemde infiltratiekratten ingegraven. Ook krijgen de woningen een combi-wamtepomp.

Hebben bewoners een auto, dan kunnen ze die niet voor de deur kwijt. Daarvoor is geen ruimte. Ze zullen het blik dus wat verderop moeten parkeren.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 24-4-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cwo
14,5°Cdo
15°Cvr
13°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 89: De Singers

16 okt.-Waarom heeft het echtpaar Anna en William Singer, hun miljoenenvermogen honderd jaar geleden nooit aangewend om kunst te kopen van nu wereldberoemde schilders als Piet Mondriaan of Bart van der Leck die in Laren vlak bij hen om de hoek woonden. Had de zoon van de Pittsburghse staalmagnaat er geen oog voor? Was het hun behoudende, nogal zoet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]