Bouw nadert van vier sociale huurwoningen aan Dokter Keemanpaadje in Laren

24 apr.- Nog dit jaar begint de bouw van vier sociale huurwoningen (huur maximaal 720 euro per maand) aan het Dokter Keemanpaadje in Laren. Ze krijgen echter als adres Onder de Bogen 2A tot en met 2D, hoewel Onder de Bogen pas iets verderop begint.

Dat blijkt uit de door de gemeente verleende omgevingsvergunning. Het bouwterrein is inmiddels ontdaan van groen. Alleen enkele bomen moeten nog worden gekapt, vertelt Martijn Ketelaar. Hij is ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Deze corporatie is opdrachtgever voor de bouw.

Aan welke doelgroep(en) de woningen in eerste instantie worden toegewezen bespreekt de corporatie nog met de gemeente. Dat kunnen bijvoorbeeld senioren zijn met een bescheiden inkomen maar ook starters op de woningmarkt.

Volgens Ketelaar is er - door oorzaken waarover hij niets kwijt wil - bij het project ’een kleine stagnatie’ opgetreden maar begint de bouw ’zeker dit jaar’. Vanaf de bouwstart duurt het zes tot acht maanden voor de woningen worden opgeleverd.

De vier huisjes krijgen een begane grond en een kap. Op de begane grond komt een woonkamer plus open keuken (samen 36 vierkante meter), de hal, een toilet en - buiten - een achtertuintje met een berging. De verdieping onder de kap biedt plaats aan een badkamer (douche plus toilet), een slaapkamer en wat in bouwjargon heet een ’onbenoemde ruimte’. Daarvan maken bewoners vaak een slaap- of hobbykamer, vertelt Ketelaar. Het totale gebruiksoppervlak is 80,6 vierkante meter.

De huizen worden klimaatbestendig gebouwd. De hemelwaterafvoer gaat niet het riool in. In de achtertuinen worden voor regenwater zogenoemde infiltratiekratten ingegraven. Ook krijgen de woningen een combi-wamtepomp.

Hebben bewoners een auto, dan kunnen ze die niet voor de deur kwijt. Daarvoor is geen ruimte. Ze zullen het blik dus wat verderop moeten parkeren.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 24-4-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader

13 jui.- Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader; hij had ook nooit wat in huis dat misschien, op een zeker moment, van nut kon zijn. Zijn 'gereedschap' beperkte zich tot een hamer, nijptang en een schroevendraaier en als er een ba  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cdi
14°Cwo
15,5°Cdo
17,5°Cvr

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 75

13 juli.- Op internet ontdekte ik bij toeval telefoonhoesjes voor mijn iPhone met afbeeldingen uit het oeuvre van Larens grootse meesterschilder Anton Mauve. Verrassend want aandacht in Nederland voor het werk van Mauve lijkt verslapt en nagenoeg ver  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]