Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud

 Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen aan besmetting en/of ernstige gevolgen daarvan.

 Het lidmaatschap  van een politieke vereniging , zeker van zo’n veelkleurige en brede als de onze, is vanuit ieder van ons eigenlijk een extra uitdrukking van betrokkenheid bij onze gemeenschap en ons dorp.

Extra ten opzichte van hen die de afstand wat groter houden.

Dit is zeker een tijd waarin ieder van ons zich zal en eigenlijk moet afvragen of we dat extra’s juist ook nu bijzondere  inhoud kunnen geven. Kunnen we wat voor elkaar betekenen ? Voor onze buren? Voor wie eigenlijk maar beter niet naar bv de supermarkt kan of mag gaan? Want helaas worden de RIVM voorschriften juist  op dat soort plaatsen nogal eens aan de laars gelapt. Door nonchalant jong, door te weinig afdwingende ouders, maar ook door vaak slordige en voordringende ouderen. Allemaal besmettingshaarden.

Het minste wat we kunnen doen is op elkaar letten, elkaar even bellen en elkaar helpen waar mogelijk.

 Laten we als Larens Behoud leden daarin het voortouw nemen. De plaatselijke middenstand die nog wel open is juist nu wel aandoen en inkopen daar niet uitstellen maar juist nú doen. Tegen de stroom in ! Laten we ‘out of the box’ denken, waartoe Ineke Hilhorst al publiekelijk opriep en kijken hoeveel meer we nog, juist  tegen die stroom in,  kunnen doen. 

Zo is Ineke vastbesloten om , hoe dan ook, de activiteiten rond 4 mei en 75 jaar Bevrijding Laren door te laten gaan. En bedenkt allerlei alternatieven. Hopelijk lukt dat.

Laten we  juist nu niet verlammen maar vitaal zijn waar mogelijk. En positief !

 Maar ook: geef elkaar daar wel de kans voor. Als je niet in staat bent zelf de deur uit te gaan of het gewoon beter is om dat  niet te doen en je eigenlijk hulp nodig hebt. Of als hulp gewoon beter is : vraag daar dan om.  Voel je je eenzaam, bel zelf iemand.

Je staat dan versteld van de bereidwilligheid. Zeker in onze kring.

Help elkaar, maar  geef elkaar ook de kans om dat te doen.

Wees er zo voor alle leden van onze prachtige Larense gemeenschap.

 Vanuit een positieve en zo actief mogelijke insteek komen we er vast goed uit.

Heel veel sterkte en inspiratie daarbij en een warme groet van jullie bestuur.

 Timo Smit, voorzitter

Ps We denken aan een ALV in juni deo volente. We zien het wel en we laten het u weten als het licht op groen staat.

 
Ga terug

Publicatie datum: 23-3-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
10,5°Cdi
13°Cwo
18°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]