Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud

 Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen aan besmetting en/of ernstige gevolgen daarvan.

 Het lidmaatschap  van een politieke vereniging , zeker van zo’n veelkleurige en brede als de onze, is vanuit ieder van ons eigenlijk een extra uitdrukking van betrokkenheid bij onze gemeenschap en ons dorp.

Extra ten opzichte van hen die de afstand wat groter houden.

Dit is zeker een tijd waarin ieder van ons zich zal en eigenlijk moet afvragen of we dat extra’s juist ook nu bijzondere  inhoud kunnen geven. Kunnen we wat voor elkaar betekenen ? Voor onze buren? Voor wie eigenlijk maar beter niet naar bv de supermarkt kan of mag gaan? Want helaas worden de RIVM voorschriften juist  op dat soort plaatsen nogal eens aan de laars gelapt. Door nonchalant jong, door te weinig afdwingende ouders, maar ook door vaak slordige en voordringende ouderen. Allemaal besmettingshaarden.

Het minste wat we kunnen doen is op elkaar letten, elkaar even bellen en elkaar helpen waar mogelijk.

 Laten we als Larens Behoud leden daarin het voortouw nemen. De plaatselijke middenstand die nog wel open is juist nu wel aandoen en inkopen daar niet uitstellen maar juist nú doen. Tegen de stroom in ! Laten we ‘out of the box’ denken, waartoe Ineke Hilhorst al publiekelijk opriep en kijken hoeveel meer we nog, juist  tegen die stroom in,  kunnen doen. 

Zo is Ineke vastbesloten om , hoe dan ook, de activiteiten rond 4 mei en 75 jaar Bevrijding Laren door te laten gaan. En bedenkt allerlei alternatieven. Hopelijk lukt dat.

Laten we  juist nu niet verlammen maar vitaal zijn waar mogelijk. En positief !

 Maar ook: geef elkaar daar wel de kans voor. Als je niet in staat bent zelf de deur uit te gaan of het gewoon beter is om dat  niet te doen en je eigenlijk hulp nodig hebt. Of als hulp gewoon beter is : vraag daar dan om.  Voel je je eenzaam, bel zelf iemand.

Je staat dan versteld van de bereidwilligheid. Zeker in onze kring.

Help elkaar, maar  geef elkaar ook de kans om dat te doen.

Wees er zo voor alle leden van onze prachtige Larense gemeenschap.

 Vanuit een positieve en zo actief mogelijke insteek komen we er vast goed uit.

Heel veel sterkte en inspiratie daarbij en een warme groet van jullie bestuur.

 Timo Smit, voorzitter

Ps We denken aan een ALV in juni deo volente. We zien het wel en we laten het u weten als het licht op groen staat.

 
Ga terug

Publicatie datum: 23-3-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud  Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Beste steunfractieleden van Larens Behoud

1 apr.- Beste Steunfractieleden,   Het zijn bizarre tijden. De wereld is deels op slot, tot stilstand gekomen, en helaas hebben we in Laren ook zieken te betreuren en zijn er mensen overleden aan het coronavirus. Dat alles raakt ons zeer. Via de app en op andere wijzen zijn onze wethouders en onze fractie op  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cza
3°Czo
3°Cma
9°Cdi

[Opinie]

Italie ,zieligste jongetje van de klas

1 apr.-De man op de foto is Guiseppe Conte, sinds 1 juni 2018 de 58e premier van Italië. Deze week waste hij Nederland de oren omdat we niet onmiddellijk akkoord gaan met het voorstel de portemonnee te trekken om de Italiaanse economie te redden nu die door de Coronacrisis onder zware druk staat. Nederland wil eerst garanties dat het land nou eens eindelijk financieel orde op zaken stelt, ze  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 113

1 apr.-Dit kan er ook nog wel bij, moet de Singer-directie gedacht hebben toen maandagochtend bleek  – bizar, op de geboortedag van de beroemde schilder– een Van Gogh uit het museum was gejat. Het van het Groninger Museum geleende werk ‘Lentetuin’ (1884) schilderde Vincent  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]