Nee!

20 mei.- Nee!'
'Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!'
'Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.'

De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechtheid en 'de wens is de vader van de gedachte,' had ik mijn gedachten gedeeld.
Het was een paar uur na de zoveelste persconferentie.
'Hoe mooi zou het zijn. Zo'n avond met heerlijk eten, een belachelijke hoeveelheid goede witte wijn en daarna, zoals dat heel vroeger ging, een nacht van ongegeneerd goeie seks, tegen de ochtend afgesloten met een vet ontbijt van eieren en spek, alles volgens het 'Farm to Fork' principe van Frans Timmermans.
Of ik niet goed geworden was. 
Het complete dossier van waarschuwingen werd over tafel gegooid.
Waarschuwen. Het is niet alleen van deze tijd.
Toen mijn zus voor het eerst alleen op vakantie ging, zal mijn vader best iets gebromd hebben over niet zwanger worden. De eerste keer dat ik met wat vrienden naar Llorett de Mar ging, vond ik bij aankomst een doos condooms in mijn koffer.
Ergens halverwege een historisch leuke vakantie, heb ik de condooms, samen met Smokie-bassist Terry Uttley, die daar met vrouw en dochter was, gevuld met sangria en van drie hoog in het zwembad gedonderd.
Ik kreeg een officiële waarschuwing.
Dezelfde waarschuwing is er nu weer, met een heel andere reden, voor dames met een bontjas.
Urbanus zong het al:
'Nee, ik hou niet van madammen met een bontjas
Madammen met een bontjas zijn gemeen
'k Moet niets hebben van madammen met een bontjas
Tegen madammen met een bontjas zeg ik neen'
Dat was toen. Nu is het nog steeds zielig voor nertsen. Maar ze schijnen ook Corona verspreiders te zijn. Dus een beschuldiging van volkerenmoord is niet ver weg.
Echt, ik heb mij volgens mij keurig aan de RIVM-richtlijnen gehouden. Maar in mijn hoofd zoemt het van burgerlijke ongehoorzaamheid.
Waarschuwingen. Ik word er moe van.
Een complete generatie, groot geworden met een collectief gevoel van opstandigheid, suikerklontjes met LSD en seksuele vrijheden, behoort nu tot de risicogroep. Zij waarschuwen mij dagelijks over de mogelijke daden van mijn handelen.
En ik gedraag me.
Maar het wringt.
Ik kan er niks aan doen.    Bron: Wim Jordaan

 Ga terug

Publicatie datum: 20-5-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31°Cwo
31°Cdo
28,5°Cvr
24,5°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]