Nee!

20 mei.- Nee!'
'Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!'
'Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.'

De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechtheid en 'de wens is de vader van de gedachte,' had ik mijn gedachten gedeeld.
Het was een paar uur na de zoveelste persconferentie.
'Hoe mooi zou het zijn. Zo'n avond met heerlijk eten, een belachelijke hoeveelheid goede witte wijn en daarna, zoals dat heel vroeger ging, een nacht van ongegeneerd goeie seks, tegen de ochtend afgesloten met een vet ontbijt van eieren en spek, alles volgens het 'Farm to Fork' principe van Frans Timmermans.
Of ik niet goed geworden was. 
Het complete dossier van waarschuwingen werd over tafel gegooid.
Waarschuwen. Het is niet alleen van deze tijd.
Toen mijn zus voor het eerst alleen op vakantie ging, zal mijn vader best iets gebromd hebben over niet zwanger worden. De eerste keer dat ik met wat vrienden naar Llorett de Mar ging, vond ik bij aankomst een doos condooms in mijn koffer.
Ergens halverwege een historisch leuke vakantie, heb ik de condooms, samen met Smokie-bassist Terry Uttley, die daar met vrouw en dochter was, gevuld met sangria en van drie hoog in het zwembad gedonderd.
Ik kreeg een officiële waarschuwing.
Dezelfde waarschuwing is er nu weer, met een heel andere reden, voor dames met een bontjas.
Urbanus zong het al:
'Nee, ik hou niet van madammen met een bontjas
Madammen met een bontjas zijn gemeen
'k Moet niets hebben van madammen met een bontjas
Tegen madammen met een bontjas zeg ik neen'
Dat was toen. Nu is het nog steeds zielig voor nertsen. Maar ze schijnen ook Corona verspreiders te zijn. Dus een beschuldiging van volkerenmoord is niet ver weg.
Echt, ik heb mij volgens mij keurig aan de RIVM-richtlijnen gehouden. Maar in mijn hoofd zoemt het van burgerlijke ongehoorzaamheid.
Waarschuwingen. Ik word er moe van.
Een complete generatie, groot geworden met een collectief gevoel van opstandigheid, suikerklontjes met LSD en seksuele vrijheden, behoort nu tot de risicogroep. Zij waarschuwen mij dagelijks over de mogelijke daden van mijn handelen.
En ik gedraag me.
Maar het wringt.
Ik kan er niks aan doen.    Bron: Wim Jordaan

 Ga terug

Publicatie datum: 20-5-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

13°Cma
17,5°Cdi
18,5°Cwo
18,5°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]