Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen. 

 
Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,
 
Momenteel is er over de hele wereld ontzettend veel aan de hand in de marathon tegen racisme en in de strijd voor gelijkwaardigheid.
 
Ook in Nederland zijn er demonstraties gaande van mensen die opstaan voor een gelijkwaardige behandeling. Bekende televisie programma’s komen in opspraak wegens ongelukkige opmerkingen en raken sponsoren kwijt. Het internationale gerechtshof doet uitspraken over zwarte piet. oude standbeelden van VOC kopstukken worden bespoten met graffiti. 
 
Mensen zijn emotioneel. stemmen worden luider, en gesprekken over gelijkwaardigheid veranderen in geschreeuw over racisme en tradities. 
 
In Laren leeft het onderwerp ook. Jongeren uit het dorp die zich uit laten op social media met profiel foto’s van black lives matter, Larense inwoners die social media vullen met foto’s van zwarte schermen op #blackouttuesday en die artikelen posten over demonstraties en acties. Ik hoor docenten op Larense scholen met elkaar praten over onderzoeken zoals ‘the blue eye, brown eye experiment’ van Jane Elliot, die ook over dit onderwerp gaan. Mensen in de supermarkt die naar mij toe komen om te vragen wat ik van zwarte piet vindt. Mensen in vergaderingen die zeggen mij nooit te hebben gezien als een donker iemand, maar toch specifiek mijn mening willen horen over racisme.
Het wordt mij steeds duidelijker dat het moeilijk kan zijn om je te verplaatsen in situaties die je nog nooit hebt meegemaakt. 
 
Persoonlijk probeer ik mensen nooit in hokjes te stoppen, omdat ik weet wat het met iemand kan doen om constant maar in een hokje gestopt te worden. Dat betekent dat ik mensen ook niet bestempel als ‘racist’. Wat ik wel denk is dat mensen, ook als ze de beste intentie hebben, soms niet door hebben dat een bepaalde, specifieke uiting, als racistisch ervaren kan worden en iemand of een hele groep negatief kan raken. 
 
Daarom wil ik de mensen uit laren oproepen om met elkaar te praten over onderwerpen als racisme, discriminatie en etnisch profileren. Ook als het gesprek moeilijk is, ga het niet uit de weg. Praat er over met je familie, met je vrienden en met je collega’s. Vraag naar elkaars ervaringen en overtuigingen. Alleen door de dialoog open te houden kunnen wij van elkaar leren en naar elkaar toe groeien richting een echte inclusieve samenleving.  
 
Praat, Stel vragen, onderbouw je mening 
Maar het allerbelangrijkste is dat we goed naar elkaar luisteren.
Zonder te luisteren heeft praten geen nut.  
Luister naar elkaar.  
Sean Bogaers, gemeenteraadslid Larens Behoud Ga terug

Publicatie datum: 26-6-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen.    Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,   M  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

OPROEP EXTR ALGEMENE LEDEN VERGADERING inzake BRINKPLAN 18 juli Singer aanmelden via info@larensbehoud.nl

  Aan de leden van Larens Behoud,   2 juli.- Afgelopen woensdagavond 24 juni is in de gemeenteraad de ‘Inrichtingsschets Herinrichting Brink’ behandeld. Larens Behoud heeft geprobeerd -gezien de reuring de afgelopen week op o.a. social media en ander  Lees verder

[Het weer in Laren]

18°Cma
18°Cdi
16°Cwo
11°Cdo

[Opinie]

Tekenen bij het kruisje!?

8 juni.- Fractievoorzitter van Larens Behoud Karel Loeff is terughoudend en voorzichtig als het gaat om de vroegtijdig rondgebazuinde ‘voorkeursvariant voor het Rabopand’.Loeff hierover: ‘Ik vind het op zijn minst onhandig van VVD wethouder Ton Stam dat hij -nog  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 126 Bomenkap op de Brink

2 juli.-  Als we niet oppassen worden er binnenkort 41 bomen gekapt op de Brink. De raad besloot er vorige week woensdag over. De voorzitter van Larens Behoud werd over die ‘Herinrichtingsschets’ zo kwaad - &lsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]