Hou asjeblieft vol

4 apr.- Allereerst wil ik namens Larens Behoud ons medeleven en onze betrokkenheid uitspreken bij allen die direct of indirect getroffen zijn door HET virus.  Inmiddels hebben wij allemaal één of meerdere corona-zieken in onze onmiddellijke omgeving en gaat het om velen in ons dorp. 

Er is  niet alleen een nieuwe leefwijze ontstaan  (handen wassen, afstand houden, niet onnodig contactrisico lopen etc) , maar vooral ook een grote zorg. Zorg om reeds getroffenen, om wie verhoogde risico’s lopen, om onze geliefden, om onszelf, om onze omgeving. Frustratie ook om onze machteloosheid. 

Machteloos waar ouderen en zieken geen bezoek mogen, waar werk, school en hobby  niet of heel anders moet worden ingevuld. Waar inkomens wegvallen of minimaliseren. Waar een heel ander levenspatroon ontstaat, met meer stress en irritatiekansen. Waar ook  het gevaar van ongeduld dreigt toe te slaan. Met alle gevaren van dien! 

 

Worden we gaandeweg zelfs zo  ongeduldig dat we toch weer  extra risico’s gaan lopen? Asjeblieft niet ! Let op elkaar, volhardt en zie ook licht in de tunnel. Blijf optimistisch. 

Want samen komen we er door!

 

En we kunnen trouwens ook best meer doen hoor. Stel , als het financieel kan, geen aankopen uit. Help onze Larense middenstander en koop die zomerkleren, huishoudelijke artikelen,  televisie, schoenen of fiets. Door dat te doen kunt u veel betekenen. Doe dat !

Zodat niet alleen de supermarkten in ons dorp overleven.

 

Tenslotte: de herdenkingen komen er aan. Momenten van bezinning die onze huidige problemen toch ook kunnen relativeren. Natuurlijk vallen de herdenkingen ‘oude stijl’ onder het evenementenverbod. Maar ik ben er trots op dat Laren toch  zoekt naar passende aandacht. Ongetwijfeld zal de gemeente een schriftelijke vorm vinden en onder uw aandacht brengen. Maar ook zal Laren via ‘livestreaming’ , later ook via de Larense sites terug te zien wanneer u dat past,  met respect  en op de juiste momenten en locaties  onze doden en bevrijding gedenken. Alleen maar afgelasten en mogelijk veel later “iets doen” past niet bij de eigenzinnigheid en inventiviteit van  zelfstandig Laren. Dorp om van te houden.

 

Beste mede inwoners, hou vol en doe wat je kan. Waarbij optimisme en vitaliteit uitstralen voor ons allemaal een prachtig en aan elkaar te schenken medicijn is.

 

Houdt u taai.

 

Timo Smit

Voorzitter Larens Behoud

 
Ga terug

Publicatie datum: 4-4-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

13°Cma
17,5°Cdi
18,5°Cwo
18,5°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]