Fusieproblemen?

18 jan.- Ik moet u iets bekennen. Ik vind die Kajsa Olongren wel erg spannend. Onze minister van Binnenlandse zaken heeft echt alles mee. Ze is mooi, ze is - toe maar- van adel en de camera 'loves her'. Omgekeerd ook!. Ze straalt. Als een kittig fotomodel loopt ze op de catwalk van het binnenhof haar verslaggevers tegemoet. Het charmante blonde koppie wat schuin gericht naar de kijker.  Alsof het allemaal vanzelfsprekend is wat ze ons gaat vertellen. Als ik voorzitter van D66 was, wist ik wel wie ik als lijstrekker zou inzetten bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Kajsa natuurlijk. Veel iiever dan die politieke snottebel, de zichzelf alsmaar repeterende fractievoorzitter Rob Jetten.

Kajsa gun je gewoon over twee maanden jouw vertrouwen. En zeg eens eerlijk.... door haar extraverte uitstraling zou ze best een Gooise vrouw kunnen zijn, shoppend richting Escada tegenover Larens oudste kroeg t' Bonte Paard.

 En toch kom ik haar liever niet tegen. Hoewel ze naar ons, bewoners van het Gooi, toch een arm uitsteekt getuige de krant die ik gisteren onder ogen kreeg. 'Minister Kajsa Ollongren wil de gemeenten in 't Gooi helpen om de fusieproblemen op te lossen.’ Ik knipperde even met mijn ogen bij zoveel altruïsme.

 

FUSIEPROBLEMEN? Het moet niet gekker worden.

 

Omdat de fusie Blaricum en Laren bij Huizen niet doorgaat? Die ondemocratisch voorgestelde herindeling waar de provincie Noord-Holland afdroop met de staart tussen de benen? En Blaricum en Laren vlak voor die beslissing de inmiddels vertrokken CDK Johan Remkes het voorstel  deden om naar de provincie Utrecht over te gaan? 

Er zijn helemaal geen problemen, dat hebben we nu al een paar jaar richting wie dan ook duidelijk gemaakt. Toch doet mevrouw Olongren er weer een schepje bovenop! Ze stelt dat ‘ de Gooise gemeenten het erover eens zijn, zo lees ik in de krant,  dat fusies noodzakelijk zijn’ en daarom ‘ wil ze samen met hen - Laren en Blaricum en Huizen dus in ons geval- onderzoeken hoe dit dan moet gebeuren. 

'Verder kunnen gemeenten wel blijven schermen, vervolgt ze, met het argument dat er geen draagvlak is voor een fusie, soms hebben ze geen keus.  Als namelijk blijkt dat gemeenten niet zelfstandig kunnen blijven voortbestaan, kan de provincie ze volgens haar dwingen om te fuseren.

Ongelooflijk. Wat een drogreden en wat een onzin!

Olongren die eerst propageerde dat dit soort fundamentele beslissingen alleen maar genomen kunnen worden door legitimering van onderaf ( lees als de bevolking het ermee eens is en onze bevolking hééft zich uitgesproken voor het behoud van zelfstandigheid- ), doet nu precies hetzelfde als de provincie Noord-Holland een jaar geleden deed.

Pjongjang in Den Haag.

Vuilnisman, mag - met spijt in mijn hart- deze schoonheid ook mee?

 

Leo Janssen    (foto Marja van Hest)

Ga terug

Publicatie datum: 18-1-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Geknoei met de Brink

1 juni.- Alweer bijna 5 jaar geleden nam Larens Behoud het initiatief. Er moest eindelijk wat gebeuren met de Brink. Want wie er langs rijdt of fietst geniet van het plaatje, maar vertoef je erop dan schrik je van  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ineens wist ik.

3 juni.- Ineens wist ik.Of wist ik het weer.Mark Rothko.De eerste wolken maakten een typisch Nederlands einde aan een prachtige zomerse dag in Laren. Misschien dat het de overgang was of een plotseling gevoel van betrekkelijkheid.Maar daar was hij  Lees verder

[Het weer in Laren]

14,5°Cdo
13°Cvr
15,5°Cza
17°Czo

[Opinie]

De tegenpartij

24 mei.-  De fijnste mensen, in ieder geval de meest interessante mensen, zijn zij die pertinent, en vooral vooraf, overal tegen zijn. Een zaaltje vol met positieve mensen is dodelijk; klotsende oksels, plaatsvervangende schaamte e  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 72

20 juni.- Enigszins verscholen aan de Kleine Brink ligt café ‘De Bijenkorf, ‘s avonds door een honderdtal 14 volt lampjes aangeduid als “cafe De byenkorf”.  Op maandag en dinsdag gesloten, de overige dagen open tussen 16.00 uur en 01.00 uur. W  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]