Fusieproblemen?

18 jan.- Ik moet u iets bekennen. Ik vind die Kajsa Olongren wel erg spannend. Onze minister van Binnenlandse zaken heeft echt alles mee. Ze is mooi, ze is - toe maar- van adel en de camera 'loves her'. Omgekeerd ook!. Ze straalt. Als een kittig fotomodel loopt ze op de catwalk van het binnenhof haar verslaggevers tegemoet. Het charmante blonde koppie wat schuin gericht naar de kijker.  Alsof het allemaal vanzelfsprekend is wat ze ons gaat vertellen. Als ik voorzitter van D66 was, wist ik wel wie ik als lijstrekker zou inzetten bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Kajsa natuurlijk. Veel iiever dan die politieke snottebel, de zichzelf alsmaar repeterende fractievoorzitter Rob Jetten.

Kajsa gun je gewoon over twee maanden jouw vertrouwen. En zeg eens eerlijk.... door haar extraverte uitstraling zou ze best een Gooise vrouw kunnen zijn, shoppend richting Escada tegenover Larens oudste kroeg t' Bonte Paard.

 En toch kom ik haar liever niet tegen. Hoewel ze naar ons, bewoners van het Gooi, toch een arm uitsteekt getuige de krant die ik gisteren onder ogen kreeg. 'Minister Kajsa Ollongren wil de gemeenten in 't Gooi helpen om de fusieproblemen op te lossen.’ Ik knipperde even met mijn ogen bij zoveel altruïsme.

 

FUSIEPROBLEMEN? Het moet niet gekker worden.

 

Omdat de fusie Blaricum en Laren bij Huizen niet doorgaat? Die ondemocratisch voorgestelde herindeling waar de provincie Noord-Holland afdroop met de staart tussen de benen? En Blaricum en Laren vlak voor die beslissing de inmiddels vertrokken CDK Johan Remkes het voorstel  deden om naar de provincie Utrecht over te gaan? 

Er zijn helemaal geen problemen, dat hebben we nu al een paar jaar richting wie dan ook duidelijk gemaakt. Toch doet mevrouw Olongren er weer een schepje bovenop! Ze stelt dat ‘ de Gooise gemeenten het erover eens zijn, zo lees ik in de krant,  dat fusies noodzakelijk zijn’ en daarom ‘ wil ze samen met hen - Laren en Blaricum en Huizen dus in ons geval- onderzoeken hoe dit dan moet gebeuren. 

'Verder kunnen gemeenten wel blijven schermen, vervolgt ze, met het argument dat er geen draagvlak is voor een fusie, soms hebben ze geen keus.  Als namelijk blijkt dat gemeenten niet zelfstandig kunnen blijven voortbestaan, kan de provincie ze volgens haar dwingen om te fuseren.

Ongelooflijk. Wat een drogreden en wat een onzin!

Olongren die eerst propageerde dat dit soort fundamentele beslissingen alleen maar genomen kunnen worden door legitimering van onderaf ( lees als de bevolking het ermee eens is en onze bevolking hééft zich uitgesproken voor het behoud van zelfstandigheid- ), doet nu precies hetzelfde als de provincie Noord-Holland een jaar geleden deed.

Pjongjang in Den Haag.

Vuilnisman, mag - met spijt in mijn hart- deze schoonheid ook mee?

 

Leo Janssen    (foto Marja van Hest)

Ga terug

Publicatie datum: 18-1-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de temperatuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terugkomend evenement op de Bri  Lees verder

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

9°Cvr
9°Cza
10°Czo
9°Cma

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 96

4 dec.- Een paar weken geleden kwamen we als ‘sponsorbrigade’ bij elkaar, drie oud-collegae met wie ik als producent samen heb gewerkt bij de ontwikkeling en vormgeving van commerciële televisie in Nederland.  Met een sjiek woord noemen ze dat non-spotcommunicatie. De collegialiteit van destijds  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]