Fusieproblemen?

18 jan.- Ik moet u iets bekennen. Ik vind die Kajsa Olongren wel erg spannend. Onze minister van Binnenlandse zaken heeft echt alles mee. Ze is mooi, ze is - toe maar- van adel en de camera 'loves her'. Omgekeerd ook!. Ze straalt. Als een kittig fotomodel loopt ze op de catwalk van het binnenhof haar verslaggevers tegemoet. Het charmante blonde koppie wat schuin gericht naar de kijker.  Alsof het allemaal vanzelfsprekend is wat ze ons gaat vertellen. Als ik voorzitter van D66 was, wist ik wel wie ik als lijstrekker zou inzetten bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Kajsa natuurlijk. Veel iiever dan die politieke snottebel, de zichzelf alsmaar repeterende fractievoorzitter Rob Jetten.

Kajsa gun je gewoon over twee maanden jouw vertrouwen. En zeg eens eerlijk.... door haar extraverte uitstraling zou ze best een Gooise vrouw kunnen zijn, shoppend richting Escada tegenover Larens oudste kroeg t' Bonte Paard.

 En toch kom ik haar liever niet tegen. Hoewel ze naar ons, bewoners van het Gooi, toch een arm uitsteekt getuige de krant die ik gisteren onder ogen kreeg. 'Minister Kajsa Ollongren wil de gemeenten in 't Gooi helpen om de fusieproblemen op te lossen.’ Ik knipperde even met mijn ogen bij zoveel altruïsme.

 

FUSIEPROBLEMEN? Het moet niet gekker worden.

 

Omdat de fusie Blaricum en Laren bij Huizen niet doorgaat? Die ondemocratisch voorgestelde herindeling waar de provincie Noord-Holland afdroop met de staart tussen de benen? En Blaricum en Laren vlak voor die beslissing de inmiddels vertrokken CDK Johan Remkes het voorstel  deden om naar de provincie Utrecht over te gaan? 

Er zijn helemaal geen problemen, dat hebben we nu al een paar jaar richting wie dan ook duidelijk gemaakt. Toch doet mevrouw Olongren er weer een schepje bovenop! Ze stelt dat ‘ de Gooise gemeenten het erover eens zijn, zo lees ik in de krant,  dat fusies noodzakelijk zijn’ en daarom ‘ wil ze samen met hen - Laren en Blaricum en Huizen dus in ons geval- onderzoeken hoe dit dan moet gebeuren. 

'Verder kunnen gemeenten wel blijven schermen, vervolgt ze, met het argument dat er geen draagvlak is voor een fusie, soms hebben ze geen keus.  Als namelijk blijkt dat gemeenten niet zelfstandig kunnen blijven voortbestaan, kan de provincie ze volgens haar dwingen om te fuseren.

Ongelooflijk. Wat een drogreden en wat een onzin!

Olongren die eerst propageerde dat dit soort fundamentele beslissingen alleen maar genomen kunnen worden door legitimering van onderaf ( lees als de bevolking het ermee eens is en onze bevolking hééft zich uitgesproken voor het behoud van zelfstandigheid- ), doet nu precies hetzelfde als de provincie Noord-Holland een jaar geleden deed.

Pjongjang in Den Haag.

Vuilnisman, mag - met spijt in mijn hart- deze schoonheid ook mee?

 

Leo Janssen    (foto Marja van Hest)

Ga terug

Publicatie datum: 18-1-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Dichtbij voor onze inwoners

17 apr.- Voor wie het bericht nog niet heeft gelezen, de gemeente Laren beschikt sinds 5 april weer over een Advies & Informatiepunt voor vragen over zorg en welzijn. Bewoners met vragen hierover, zoals over huishoudelijke onder-steuning, kunnen hier persoonlijk t  Lees verder

[Kijk op Laren]

Wist u dat

19 apr.- Op de zijtak in mooi Laren Staat een prachtige Saksische boerderij uit 1630 Sinds 1957 is daar een steenhouwerij gevestigd Jeroen Kuyer heeft het oude ambacht met zijn werk een nieuwe kans gegeven. Hij beheerst dit oude ambacht in al zijn facetten wat niet veel steenhouwers nog kunnen zeggen   Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cdo
10°Cvr
9°Cza
9°Czo

[Opinie]

Gooi- en Eemlander Opinie: burgemeesters kijken weg en dat is zorgelijk

31 mrt.- Waar het gaat om de echte criminaliteitscijfers draaien de burgemeesters van de grootste gemeente in deze regio (Pieter Broertjes, Hilversum) en een van de kleinste (Rinske Kruisinga, Laren) om de hete brei heen. Naar buiten toe weigeren ze de koe bij de hoorns te vatten. Daarmee doen ze in feite mee aan wat  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 63

25 apr.- Regelmatig tikken mijn vrouw en schoonzusje mij op de vingers eens wat meer op te ruimen en spullen weg te doen. Eerlijk gezegd kan ik dat moeilijk. Het lukt mij bijvoorbeeld niet mijn boekenkast uit te dunnen.  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]