Onthulling -Laren van weleer- later

7 november 2020

Vorige week publiceerden we dat het kunstwerk ‘Laren van weleer’ op 29 oktober wordt onthuld in de Hertenkamp. De gemeente heeft plaatsing echter moeten uitstellen tot een nader te bepalen datum, omdat het organiseren ervan niet tijdig rond te krijgen was.

Het door de Historische Kring Laren (HKL) gemaakte boekje ‘Laren van weleer’ is wel verschenen. Het zal vanaf 30 oktober voor € 9,95 te koop zijn bij de HKL en bij de Larense Boekhandel.

In het boek ‘Laren van weleer’ worden de dertien verschillende onderwerpen, die op het kunstwerk te zien zijn, uitgebreid besproken. Het boek toont het kunstwerk en zet per onderwerp het vergrootglas op één van de afbeeldingen. Met een beschrijving van wat deze afbeelding voorstelt. Op deze manier laten de samenstellers het ‘Laren van weleer’ tot leven komen. De lezer krijgt een goed beeld over het reilen en zeilen van het leven van de Larense bevolking in vroegere tijden en kan tot de conclusie komen dat Laren rijk is aan vele bijzondere tradities, die tot op de dag van vandaag nog duidelijk zichtbaar zijn en betekenis hebben in het dagelijkse leven van het dorp.

Gratis

Leden-donateurs van de HKL kunnen het boek ‘Laren van weleer’ gratis ontvangen, maar wel voor een tegenprestatie. Die is dat zij een nieuw lid aanbrengen.

Wie dat wil doen, kan terecht op de HKL-website, https://historischekringlaren.nl.