De Brink zou gaan stinken !!

1 sept.- Alle dorpscommotie rond de vermaledijde “24 juni Brink en wadi/bomenkap plannen” heeft positief uitgewerkt.

Een compliment aan allen die zich hebben ingezet is op zijn plaats.

Echt ook positief is dat het college van B&W heeft ingezien dat het niet goed is gegaan. Dat het plan nòch voldragen nòch gedragen is en het College gaat het dus herstellen.

Een nieuw proces van afwegen, nieuwe suggesties ontlokken, fris aankijken tegen met name de wateroverlast problematiek (moet dat nu echt vooral op het laagste punt worden opgelost?), nieuwe inspraak en klankbording, is aangekondigd. En de koppeling van gewoon het opknappen van de Brink , waar we echt geen ingenieurs van buiten voor nodig hebben, met het oplossen van de wateroverlast is terecht van de baan. Dus geen wadi en dus geen automatische bomenkap als gevolg daarvan.

Alleen maar winnaars uiteindelijk zou je denken. Ook al deed het even pijn.

 

Maar nee hoor, als een duveltje uit een doosje maakt  fractievoorzitter Johan de Bondt van de VVD het wel heel erg bont. Niks zorgvuldig een nieuw afgewogen proces in. Hij heeft zelf al een plannetje : een betonnen bak graven op de Brink en weer toedekken .Tuurlijk  kost dat bomen, maar veel minder! Eureka! Efferieboddie heppie. 

Hoe bedenk je het? Met deze  actie haalt hij het raadsbesluit van 24 juni volledig onderuit, want zijn plan is veel beter vindt hij. Kost minder bomen het leven ! Maar nog erger: in zijn toelichting op radio NHGooi van jl zaterdag maakt hij dat raadsbesluit in feite zelfs belachelijk. En daarmee alle makers en bestuurders die dat besluit destijds ondersteunden, de VVD dus incluis.

 

Want zegt de Bondt: die wadi kwam er pas op het laatste moment bij (hoezo gedegen inspraak?) en pas na 24 juni realiseren “wij”  ons dat er bij hevige wateroverlast ook rioleringswater in die wadi komt. En dat is smerig. Dat gaat stinken meneertje. En die stank blijft lang op de Brink hangen. En gezond is dat natuurlijk ook niet. Nee, dat hadden ze zich vóór 24 juni echt niet gerealiseerd. 

Hoeveel heeft dat ingenieursbureau wel niet gekost dat zich die stank niet zou hebben gerealiseerd? Hebben ze hun plannen met een knijper op de neus gemaakt en vervolgens die knijper doorgegeven aan de bestuurders. Aan met name VVD wethouder Stam en zijn steun en toeverlaat de Bondt? Die nu alles en iedereen stank voor dank geeft?

 

Het stinkt inderdaad. Maar niet op de Brink.

 

 

Graag allemaal met schone lei opnieuw beginnen.

Asjeblieft.

 

Timo Smit

 
 

Ga terug

Publicatie datum: 2-9-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractie Larens Behoud dient intrekkingsvoorstel Brinkplan in

8 sept.- De fractie van Larens Behoud zal een initiatiefvoorstel indienen tot intrekking van hetRaadsbesluit voor het ‘schetsplan herinrichting van de Brink’ dat in de Gemeenteraad van 24juni werd aangenomen.De fractie is van mening dat dit raadsbesluit een breed gedragen en juiste toekomstigebesluitvormi  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

Er zijn nog geen evenementen bekend.

[Kijk op Laren]

Evenementen

3 sept.-Langzamerhand zijn er weer activiteiten opgestart. Zo zijn de sportscholen weer open, musea hebben de deuren geopend, het Brinkhuis laat mondjesmaat weer mensen toe en we mogen weer naar de tandarts en de pedicure.Laten we hopen dat iedereen de discipline van de corona-maatregelen kan volhouden, zodat we geen s  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cza
1°Czo
-0°Cma
1°Cdi

[Opinie]

Blijven omzien naar elkaar

3 okt.- Het voelt tegenstrijdig om als wethouder sociaal domein te bezuinigen op een terrein waarop mensen kwetsbaar zijn. Ook is het lastig om datgene dat door mijn voorgangers, een groep gedreven wethouders, is opgebou  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

www.bol-an.nl, elke dag Larens Nieuws

16 okt.- Het Larens Nieuws zoals dat stond op de site van Larens Behoud  kunt u voortaan volgen op www.bol-an.nl, de nieuwe website van Leo Janssen.  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]