Ik heb behoefte aan een frisse blik.

22 mrt.- Rutte, de koning en onze eigen burgemeester hebben ons uitstekend voorgelicht, de kranten en televisieprogramma’s doen hun werk prima. Oud-verpleegkundigen hebben zich aangemeld om onze zieken te verzorgen. We zorgen goed voor elkaar. 

Wat ik me afvraag is waar staan we over 3 maanden, 6 maanden, volgend jaar?

 De levendigheid van het dorp wordt in grote mate bepaald door de winkels, de horeca en de cultuur in het Singer en het Brinkhuis. Sommige winkeliers hebben besloten tijdelijk te sluiten, anderen zijn vastberaden om hun service te blijven bieden, al dan niet online of op afspraak.

Zullen onze kleine winkeliers het volhouden? Gaan we straks van de schrik minder besteden of doen we juist het tegenovergestelde: kopen en eten en vermaken we ons te pletter?

 Afwachten is geen optie. We moeten door en verder. Ik roep iedereen op om ‘out of the box’ mee te denken. 

De politiepost en de banken zijn gesloten. Is er niet een oud-politieman die onze politiepost tijdelijk wil bemannen?

Kunnen we nou echt de kantoren van de ING en de Rabobank niet open houden? We zijn een zelfstandig dorp en willen of kunnen niet naar Bussum of Hilversum voor een financieel hart onder de riem.

Is het misschien een idee dat de stamgasten van ’t Bonte Paard een dagelijks tikkie naar de kastelein sturen voor hun biertje? En een portie poffertjes naar Marcel?

 Het begin is er al. De maker van ‘happy Gerrit’ heeft ons een online kijkje in zijn atelier beloofd, als alternatief voor de Atelierroute. De voor velen onmisbare Health Plus heeft zich voorbereid op eventuele strengere maatregelen en kan door blijven gaan met het geven van advies en het verstrekken van supplementen.

De onvolprezen Singer directie deelt uitstekende filmpjes online. 

Zelf ben ik vastbesloten om de geplande activiteiten rondom Bevrijding 75 jaar Laren door te laten gaan. 

De presentatie van ons boek over WOII op de 24e april zal plaatsvinden - in welke vorm dan ook. De gesprekken over vrijheid worden zeker gevoerd: in het Brinkhuis of online. Het tijdelijk Holocaust Monument op de Brink wordt in elk geval opgericht.

Op 4 mei zullen we de slachtoffertjes van de Holocaust herdenken bij Monument voor de Joodse Kinderen op het Reitsemaplein, met kranslegging en al. En wat betreft de herdenking op de Brink: ik zal er staan en zorg voor 100 stoelen, die wijd verspreid tussen de bomen worden neergezet. 

Onze aandacht en ons respect zal uitgaan naar de slachtoffers en naar degenen die voor onze vrijheid hebben gestreden in een tijd dat het niet vanzelfsprekend was. 

Geen virus die dat tegenhoudt.

 

 

Ineke Hilhorst

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractievoorzitter Karel Loeff: Dromen over het Hart van Laren

27 mei.- Het Brinkhuis was dicht. We missen de ontmoeting. Het kopje koffie in het café, het gesprek met de vrijwilligers, de gastheren- en vrouwen van het Hart van Laren. We missen de films en de presentaties, de lezingen en de cursussen. Persoonlijk mis ik de blokken  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

16,5°Cdo
10°Cvr
7,5°Cza
5°Czo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 121

28 mei.-  Mijn verjaardag moesten we dit keer vieren binnen de regels van ‘het nieuwe normaal’. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een Hemelvaartsdag - op de luid zingende merel na – &ls  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]