Ik heb behoefte aan een frisse blik.

22 mrt.- Rutte, de koning en onze eigen burgemeester hebben ons uitstekend voorgelicht, de kranten en televisieprogramma’s doen hun werk prima. Oud-verpleegkundigen hebben zich aangemeld om onze zieken te verzorgen. We zorgen goed voor elkaar. 

Wat ik me afvraag is waar staan we over 3 maanden, 6 maanden, volgend jaar?

 De levendigheid van het dorp wordt in grote mate bepaald door de winkels, de horeca en de cultuur in het Singer en het Brinkhuis. Sommige winkeliers hebben besloten tijdelijk te sluiten, anderen zijn vastberaden om hun service te blijven bieden, al dan niet online of op afspraak.

Zullen onze kleine winkeliers het volhouden? Gaan we straks van de schrik minder besteden of doen we juist het tegenovergestelde: kopen en eten en vermaken we ons te pletter?

 Afwachten is geen optie. We moeten door en verder. Ik roep iedereen op om ‘out of the box’ mee te denken. 

De politiepost en de banken zijn gesloten. Is er niet een oud-politieman die onze politiepost tijdelijk wil bemannen?

Kunnen we nou echt de kantoren van de ING en de Rabobank niet open houden? We zijn een zelfstandig dorp en willen of kunnen niet naar Bussum of Hilversum voor een financieel hart onder de riem.

Is het misschien een idee dat de stamgasten van ’t Bonte Paard een dagelijks tikkie naar de kastelein sturen voor hun biertje? En een portie poffertjes naar Marcel?

 Het begin is er al. De maker van ‘happy Gerrit’ heeft ons een online kijkje in zijn atelier beloofd, als alternatief voor de Atelierroute. De voor velen onmisbare Health Plus heeft zich voorbereid op eventuele strengere maatregelen en kan door blijven gaan met het geven van advies en het verstrekken van supplementen.

De onvolprezen Singer directie deelt uitstekende filmpjes online. 

Zelf ben ik vastbesloten om de geplande activiteiten rondom Bevrijding 75 jaar Laren door te laten gaan. 

De presentatie van ons boek over WOII op de 24e april zal plaatsvinden - in welke vorm dan ook. De gesprekken over vrijheid worden zeker gevoerd: in het Brinkhuis of online. Het tijdelijk Holocaust Monument op de Brink wordt in elk geval opgericht.

Op 4 mei zullen we de slachtoffertjes van de Holocaust herdenken bij Monument voor de Joodse Kinderen op het Reitsemaplein, met kranslegging en al. En wat betreft de herdenking op de Brink: ik zal er staan en zorg voor 100 stoelen, die wijd verspreid tussen de bomen worden neergezet. 

Onze aandacht en ons respect zal uitgaan naar de slachtoffers en naar degenen die voor onze vrijheid hebben gestreden in een tijd dat het niet vanzelfsprekend was. 

Geen virus die dat tegenhoudt.

 

 

Ineke Hilhorst

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud  Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Beste steunfractieleden van Larens Behoud

1 apr.- Beste Steunfractieleden,   Het zijn bizarre tijden. De wereld is deels op slot, tot stilstand gekomen, en helaas hebben we in Laren ook zieken te betreuren en zijn er mensen overleden aan het coronavirus. Dat alles raakt ons zeer. Via de app en op andere wijzen zijn onze wethouders en onze fractie op  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cza
3°Czo
9°Cma
11,5°Cdi

[Opinie]

Italie ,zieligste jongetje van de klas

1 apr.-De man op de foto is Guiseppe Conte, sinds 1 juni 2018 de 58e premier van Italië. Deze week waste hij Nederland de oren omdat we niet onmiddellijk akkoord gaan met het voorstel de portemonnee te trekken om de Italiaanse economie te redden nu die door de Coronacrisis onder zware druk staat. Nederland wil eerst garanties dat het land nou eens eindelijk financieel orde op zaken stelt, ze  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 113

1 apr.-Dit kan er ook nog wel bij, moet de Singer-directie gedacht hebben toen maandagochtend bleek  – bizar, op de geboortedag van de beroemde schilder– een Van Gogh uit het museum was gejat. Het van het Groninger Museum geleende werk ‘Lentetuin’ (1884) schilderde Vincent  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]