Bouw nadert van vier sociale huurwoningen aan Dokter Keemanpaadje in Laren

24 apr.- Nog dit jaar begint de bouw van vier sociale huurwoningen (huur maximaal 720 euro per maand) aan het Dokter Keemanpaadje in Laren. Ze krijgen echter als adres Onder de Bogen 2A tot en met 2D, hoewel Onder de Bogen pas iets verderop begint.

Dat blijkt uit de door de gemeente verleende omgevingsvergunning. Het bouwterrein is inmiddels ontdaan van groen. Alleen enkele bomen moeten nog worden gekapt, vertelt Martijn Ketelaar. Hij is ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Deze corporatie is opdrachtgever voor de bouw.

Aan welke doelgroep(en) de woningen in eerste instantie worden toegewezen bespreekt de corporatie nog met de gemeente. Dat kunnen bijvoorbeeld senioren zijn met een bescheiden inkomen maar ook starters op de woningmarkt.

Volgens Ketelaar is er - door oorzaken waarover hij niets kwijt wil - bij het project ’een kleine stagnatie’ opgetreden maar begint de bouw ’zeker dit jaar’. Vanaf de bouwstart duurt het zes tot acht maanden voor de woningen worden opgeleverd.

De vier huisjes krijgen een begane grond en een kap. Op de begane grond komt een woonkamer plus open keuken (samen 36 vierkante meter), de hal, een toilet en - buiten - een achtertuintje met een berging. De verdieping onder de kap biedt plaats aan een badkamer (douche plus toilet), een slaapkamer en wat in bouwjargon heet een ’onbenoemde ruimte’. Daarvan maken bewoners vaak een slaap- of hobbykamer, vertelt Ketelaar. Het totale gebruiksoppervlak is 80,6 vierkante meter.

De huizen worden klimaatbestendig gebouwd. De hemelwaterafvoer gaat niet het riool in. In de achtertuinen worden voor regenwater zogenoemde infiltratiekratten ingegraven. Ook krijgen de woningen een combi-wamtepomp.

Hebben bewoners een auto, dan kunnen ze die niet voor de deur kwijt. Daarvoor is geen ruimte. Ze zullen het blik dus wat verderop moeten parkeren.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 24-4-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cvr
6°Cza
5°Czo
4°Cma

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 103 Chinees Nieuwjaar

22 jan.- Welkom in ‘Het jaar van de rat’ ( 25 januari - 11 februari 2021). Een Chinese vriendin maakte mij erop attent. Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met de famil  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]