Geef de BEL de kans !

27 mei.- Recente cijfers over de BEL waren niet zo mooi. Financieel moet het beter, het ziekteverzuim is te hoog, de kwaliteit van ambtenaren en dienstverlening moet omhoog.

 

Ja , dat haalt me de koekoek!

 

Jarenlang dreigde de provincie met fusie. Jarenlang weten onze ambtenaren niet waar ze aan toe zijn. Blijft de BEL? Waar, bij wie, komen we terecht? Wil ik dat wel? Wat is mijn zekerheid? Natuurlijk grijp je dan je kans als je je elders kunt verbeteren! Natuurlijk ga je bij zo’n onzekere organisatie niet aan de slag. Natuurlijk ontstaan er in die organisatie dan spanningen, vacatures, vaak duur interim gedoe, te hoge werkdruk en dus hoog ziekteverzuim, met nog meer dure interims. Zijn ook bestuurders in begrijpelijke wachtstand.

 

Weet u wat? Ik vind het nog hartstikke knap hoe onze BEL, haar  medewerkers en onze bestuurders de laatste jaren de tent overeind hebben gehouden. Aan ons, veeleisende burgers , hun diensten echt behoorlijk goed hebben geleverd. Met enorme inzet en improvisatievermogen, in onzekerheid en spanning.

 

Pas een half jaartje zitten we zonder dat verlammende , en dus dure, fusie-spook.

Ik heb voor die gevolgen eerder gewaarschuwd en schreef vorig jaar al dat wij de gemeentelijke meerkosten van deze fusietoestand zowel gemaakt bij de individuele gemeenten ( denk eens aan alle juridische kosten en extra ambtelijke inzet) en deze BEL-schade in financieel beeld moeten brengen en op de provincie zouden moeten verhalen.

 

De drie gemeenteraden hebben teleurgesteld door daar zo weinig mee te doen en het vooral te hebben over de recente cijfers, waarvan ze zeggen nog te zijn geschrokken ook!  En daarmee dus met name de medewerkers  van de BEL behandelen alsof die fusie-context niet bestaat!

 

Vandaar nu mijn oproep aan onze burgers en hun vertegenwoordigers: wees sportief en reëel: geef de BEL de kans,  de tijd en de ruimte. Dan komt het heus goed. De BEL en haar bestuurders verdienen vertrouwen.

 

Timo Smit

Voorzitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Geknoei met de Brink

1 juni.- Alweer bijna 5 jaar geleden nam Larens Behoud het initiatief. Er moest eindelijk wat gebeuren met de Brink. Want wie er langs rijdt of fietst geniet van het plaatje, maar vertoef je erop dan schrik je van  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ineens wist ik.

3 juni.- Ineens wist ik.Of wist ik het weer.Mark Rothko.De eerste wolken maakten een typisch Nederlands einde aan een prachtige zomerse dag in Laren. Misschien dat het de overgang was of een plotseling gevoel van betrekkelijkheid.Maar daar was hij  Lees verder

[Het weer in Laren]

16°Czo
18°Cma
20°Cdi
20°Cwo

[Opinie]

De tegenpartij

24 mei.-  De fijnste mensen, in ieder geval de meest interessante mensen, zijn zij die pertinent, en vooral vooraf, overal tegen zijn. Een zaaltje vol met positieve mensen is dodelijk; klotsende oksels, plaatsvervangende schaamte e  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

BOL an 71

13 juni.- ‘Met Sint Jan, gaat in het mondaine Laren Onze Lieve Heer één weekend voor’ schertste dorpsgenoot Karel Loeff aan het begin van mijn documentaire over de Larense Sint Janstraditie. (2007) . Samen – hij was destijds voorzitter van de Historische Kring – hadden wij&nb  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]