Geef de BEL de kans !

27 mei.- Recente cijfers over de BEL waren niet zo mooi. Financieel moet het beter, het ziekteverzuim is te hoog, de kwaliteit van ambtenaren en dienstverlening moet omhoog.

 

Ja , dat haalt me de koekoek!

 

Jarenlang dreigde de provincie met fusie. Jarenlang weten onze ambtenaren niet waar ze aan toe zijn. Blijft de BEL? Waar, bij wie, komen we terecht? Wil ik dat wel? Wat is mijn zekerheid? Natuurlijk grijp je dan je kans als je je elders kunt verbeteren! Natuurlijk ga je bij zo’n onzekere organisatie niet aan de slag. Natuurlijk ontstaan er in die organisatie dan spanningen, vacatures, vaak duur interim gedoe, te hoge werkdruk en dus hoog ziekteverzuim, met nog meer dure interims. Zijn ook bestuurders in begrijpelijke wachtstand.

 

Weet u wat? Ik vind het nog hartstikke knap hoe onze BEL, haar  medewerkers en onze bestuurders de laatste jaren de tent overeind hebben gehouden. Aan ons, veeleisende burgers , hun diensten echt behoorlijk goed hebben geleverd. Met enorme inzet en improvisatievermogen, in onzekerheid en spanning.

 

Pas een half jaartje zitten we zonder dat verlammende , en dus dure, fusie-spook.

Ik heb voor die gevolgen eerder gewaarschuwd en schreef vorig jaar al dat wij de gemeentelijke meerkosten van deze fusietoestand zowel gemaakt bij de individuele gemeenten ( denk eens aan alle juridische kosten en extra ambtelijke inzet) en deze BEL-schade in financieel beeld moeten brengen en op de provincie zouden moeten verhalen.

 

De drie gemeenteraden hebben teleurgesteld door daar zo weinig mee te doen en het vooral te hebben over de recente cijfers, waarvan ze zeggen nog te zijn geschrokken ook!  En daarmee dus met name de medewerkers  van de BEL behandelen alsof die fusie-context niet bestaat!

 

Vandaar nu mijn oproep aan onze burgers en hun vertegenwoordigers: wees sportief en reëel: geef de BEL de kans,  de tijd en de ruimte. Dan komt het heus goed. De BEL en haar bestuurders verdienen vertrouwen.

 

Timo Smit

Voorzitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Hoe zou Annie Schrijer-Pierik dat nou opgelost hebben?

13 aug.- Dat vroeg ik mij afgelopen weekeinde af, toen ik een gesprek aan het uitwerken was, dat ik kort geleden had met  Dirk Jan Hildebrand.Inzet was het op voorhand al té leuke Foodtruck Festival van Le Bocque. Maar zeker ook over  Lees verder

[Het weer in Laren]

17°Czo
17,5°Cma
19,5°Cdi
18,5°Cwo

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 80

15 aug.- Een van mijn favoriete radioprogramma’s is de Taalstaat op NPO Radio 1. Bijna iedere zaterdagmorgen tussen 11.00 uur en 13.00 uur luister ik met het grootste plezier thuis of in de auto hoe dorpsgenoot Frits  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]