Geef de BEL de kans !

27 mei.- Recente cijfers over de BEL waren niet zo mooi. Financieel moet het beter, het ziekteverzuim is te hoog, de kwaliteit van ambtenaren en dienstverlening moet omhoog.

 

Ja , dat haalt me de koekoek!

 

Jarenlang dreigde de provincie met fusie. Jarenlang weten onze ambtenaren niet waar ze aan toe zijn. Blijft de BEL? Waar, bij wie, komen we terecht? Wil ik dat wel? Wat is mijn zekerheid? Natuurlijk grijp je dan je kans als je je elders kunt verbeteren! Natuurlijk ga je bij zo’n onzekere organisatie niet aan de slag. Natuurlijk ontstaan er in die organisatie dan spanningen, vacatures, vaak duur interim gedoe, te hoge werkdruk en dus hoog ziekteverzuim, met nog meer dure interims. Zijn ook bestuurders in begrijpelijke wachtstand.

 

Weet u wat? Ik vind het nog hartstikke knap hoe onze BEL, haar  medewerkers en onze bestuurders de laatste jaren de tent overeind hebben gehouden. Aan ons, veeleisende burgers , hun diensten echt behoorlijk goed hebben geleverd. Met enorme inzet en improvisatievermogen, in onzekerheid en spanning.

 

Pas een half jaartje zitten we zonder dat verlammende , en dus dure, fusie-spook.

Ik heb voor die gevolgen eerder gewaarschuwd en schreef vorig jaar al dat wij de gemeentelijke meerkosten van deze fusietoestand zowel gemaakt bij de individuele gemeenten ( denk eens aan alle juridische kosten en extra ambtelijke inzet) en deze BEL-schade in financieel beeld moeten brengen en op de provincie zouden moeten verhalen.

 

De drie gemeenteraden hebben teleurgesteld door daar zo weinig mee te doen en het vooral te hebben over de recente cijfers, waarvan ze zeggen nog te zijn geschrokken ook!  En daarmee dus met name de medewerkers  van de BEL behandelen alsof die fusie-context niet bestaat!

 

Vandaar nu mijn oproep aan onze burgers en hun vertegenwoordigers: wees sportief en reëel: geef de BEL de kans,  de tijd en de ruimte. Dan komt het heus goed. De BEL en haar bestuurders verdienen vertrouwen.

 

Timo Smit

Voorzitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de temperatuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terugkomend evenement op de Bri  Lees verder

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

9°Cvr
9°Cza
10°Czo
9°Cma

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 96

4 dec.- Een paar weken geleden kwamen we als ‘sponsorbrigade’ bij elkaar, drie oud-collegae met wie ik als producent samen heb gewerkt bij de ontwikkeling en vormgeving van commerciële televisie in Nederland.  Met een sjiek woord noemen ze dat non-spotcommunicatie. De collegialiteit van destijds  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]