Verklaring Karel Loeff, fractievoorzitter Larens Behoud over het idee van de VVD-fractie met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

2 sept.- “Voor de muziek uit en vooral hogelijk verbaasd”. Dat is de reactie van fractievoorzitter Karel Loeff van Larens Behoud op het deze week door VVD-collega Johan de Bondt gepresenteerde alternatief voor de Brink.

“Een groot aantal inwoners heeft zich de afgelopen maanden geuit over de schets van het Brinkplan. Het dorp was in beroering, en is dat nog steeds”, aldus Loeff. “Ik verbaas me dan ook over het plotsklaps in de media gelanceerde idee van de VVD fractie. Zowel inhoudelijk als qua timing. Daarbij vind ik het onbegrijpelijk dat we als fractie en coalitiepartner niet hierover zijn geïnformeerd.”

Larens Behoud heeft van haar leden, maar ook van bezorgde dorpsbewoners veel goede ideeën gekregen om te komen tot een plan dat recht doet aan de Brink. De fractie van Larens Behoud heeft daar ook goed naar geluisterd, en neemt de wensen van de inwoners zeker mee in iedere volgende beslisronde.

Het college van B&W heeft in haar Raadsbrief van 21 augustus jl. echter zelf al duidelijk aangegeven alle tijd te willen nemen om te komen tot een plan wat recht doet aan de wensen van de inwoners. Het college kijkt hierbij breder naar wateropvang dan alleen op de Brink.

“Als de VVD nu echter een WADI afschiet, maar wél de helft van de bomen wil kappen ten behoeve van een ondergrondse wateropvang en bovendien het kostenplaatje van hun idee niet eens aan de orde komt, dan zeg ik: we kappen helemaal met het schetsplan. Het is tijd voor een totale reset. We gaan met een schone lei beginnen met de aangegeven uitgangspunten van het college, dus geen onnodige bomenkap en water bergen waar het echt kan”

Loeff: “ik vind het van het grootste belang dat we duidelijk zijn en luisteren naar onze inwoners. Niemand wil een compromis als dit waar we niet gelukkig van worden.”

 

Karel Loeff, fractievoorzitter Larens Behoud.       Fotograaf: Michael Bakker
Ga terug

Publicatie datum: 2-9-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractie Larens Behoud dient intrekkingsvoorstel Brinkplan in

8 sept.- De fractie van Larens Behoud zal een initiatiefvoorstel indienen tot intrekking van hetRaadsbesluit voor het ‘schetsplan herinrichting van de Brink’ dat in de Gemeenteraad van 24juni werd aangenomen.De fractie is van mening dat dit raadsbesluit een breed gedragen en juiste toekomstigebesluitvormi  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

Er zijn nog geen evenementen bekend.

[Kijk op Laren]

Evenementen

3 sept.-Langzamerhand zijn er weer activiteiten opgestart. Zo zijn de sportscholen weer open, musea hebben de deuren geopend, het Brinkhuis laat mondjesmaat weer mensen toe en we mogen weer naar de tandarts en de pedicure.Laten we hopen dat iedereen de discipline van de corona-maatregelen kan volhouden, zodat we geen s  Lees verder

[Het weer in Laren]

4°Cza
4,5°Czo
3°Cma
2°Cdi

[Opinie]

Blijven omzien naar elkaar

3 okt.- Het voelt tegenstrijdig om als wethouder sociaal domein te bezuinigen op een terrein waarop mensen kwetsbaar zijn. Ook is het lastig om datgene dat door mijn voorgangers, een groep gedreven wethouders, is opgebou  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

www.bol-an.nl, elke dag Larens Nieuws

16 okt.- Het Larens Nieuws zoals dat stond op de site van Larens Behoud  kunt u voortaan volgen op www.bol-an.nl, de nieuwe website van Leo Janssen.  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]