Erfpacht tennisclub t Laer verlengd, groen licht voor sportsubsidies

16 febr.- De gemeente Laren gaat de erfpachtovereenkomst met tennisvereniging ’t Laer verlengen. De mondelinge toezegging daarover heeft wethouder Ton Stam gedaan aan de vereniging aan de Driftlaan. Wel moeten burgemeester en wethouders er nog een formeel besluit over nemen.

Stam liet dat donderdagavond weten aan de raadscommissie maatschappij en financiën. Die besprak de regeling over investeringssubsidies voor sport- en scoutingverenigingen. Stam kreeg een vraag over de erfpacht van ’t Laer, omdat het niet goed denkbaar is dat erfpacht niet wordt verlengd en toch een investeringssubsidie wordt verleend.

Het college heeft voor subsidie bij investeringen in sportaccommodaties een reglement opgesteld. Per jaar kan de gemeenteraad vaststellen hoeveel geld daarvoor beschikbaar is. Het college stelt voor dit jaar 300.000 euro uit te trekken. De politiek vindt dat in orde.

Wel had de raadscommissie vragen en kanttekeningen. Zo vroeg Jolanda Graafsma (CDA) zich af of een sportclub ergens beroep kan aantekenen tegen het besluit van burgemeester en wethouders om een subsidieaanvraag af te wijzen. Dacht wethouder Stam aanvankelijk dat dat niet kan, uiteindelijk liet hij weten dat tegen besluiten van het college bezwaar kan worden gemaakt bij de commissie beroep en bezwaar.

Hans van Goozen (Larens Behoud) wilde weten of de Sportraad een rol is toebedacht bij de sportsubsidies. Stam verklaarde dat ’ik met de Sportraad zal praten over hun opvattingen over te nemen collegebesluiten’. Daarmee lijkt de raad een adviesrol toe te vallen, maar in het subsidiereglement staat daarover niets.

In het reglement staat wel dat sommige investeringen voor de helft, andere voor 30 procent kunnen worden gesubsidieerd. Andreas Grunwald (D66) opperde daaraan het woord ’maximaal’ toe te voegen. Dan kan een subsidie ook lager zijn en kan geld over meer sportclubs worden uitgesmeerd. Wethouder Stam wees dat af. Bij de evaluatie van de regeling komt dat wel aan de orde, stelde hij.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 16-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

13°Cma
17,5°Cdi
18,5°Cwo
18,5°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]