Erfpacht tennisclub t Laer verlengd, groen licht voor sportsubsidies

16 febr.- De gemeente Laren gaat de erfpachtovereenkomst met tennisvereniging ’t Laer verlengen. De mondelinge toezegging daarover heeft wethouder Ton Stam gedaan aan de vereniging aan de Driftlaan. Wel moeten burgemeester en wethouders er nog een formeel besluit over nemen.

Stam liet dat donderdagavond weten aan de raadscommissie maatschappij en financiën. Die besprak de regeling over investeringssubsidies voor sport- en scoutingverenigingen. Stam kreeg een vraag over de erfpacht van ’t Laer, omdat het niet goed denkbaar is dat erfpacht niet wordt verlengd en toch een investeringssubsidie wordt verleend.

Het college heeft voor subsidie bij investeringen in sportaccommodaties een reglement opgesteld. Per jaar kan de gemeenteraad vaststellen hoeveel geld daarvoor beschikbaar is. Het college stelt voor dit jaar 300.000 euro uit te trekken. De politiek vindt dat in orde.

Wel had de raadscommissie vragen en kanttekeningen. Zo vroeg Jolanda Graafsma (CDA) zich af of een sportclub ergens beroep kan aantekenen tegen het besluit van burgemeester en wethouders om een subsidieaanvraag af te wijzen. Dacht wethouder Stam aanvankelijk dat dat niet kan, uiteindelijk liet hij weten dat tegen besluiten van het college bezwaar kan worden gemaakt bij de commissie beroep en bezwaar.

Hans van Goozen (Larens Behoud) wilde weten of de Sportraad een rol is toebedacht bij de sportsubsidies. Stam verklaarde dat ’ik met de Sportraad zal praten over hun opvattingen over te nemen collegebesluiten’. Daarmee lijkt de raad een adviesrol toe te vallen, maar in het subsidiereglement staat daarover niets.

In het reglement staat wel dat sommige investeringen voor de helft, andere voor 30 procent kunnen worden gesubsidieerd. Andreas Grunwald (D66) opperde daaraan het woord ’maximaal’ toe te voegen. Dan kan een subsidie ook lager zijn en kan geld over meer sportclubs worden uitgesmeerd. Wethouder Stam wees dat af. Bij de evaluatie van de regeling komt dat wel aan de orde, stelde hij.

Bron: Gooi en Eemlander




Ga terug

Publicatie datum: 16-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Goed financieel bestuur

21 mrt.- In februari zijn de aanslagen OZB, afvalstoffenheffing en rioolbelasting verstuurd. In de meeste gevallen zal vergelijking met het bedrag van vorig jaar laten zien dat de  Lees verder

[Kijk op Laren]

De hut van Mie

12 febr.- De hut van Mie is nog steeds wereldberoemd in Laren en omstreken. Toch nog even het geheugen opfrissen want niet iedereen herinnert zich dat weetje nog. Het speelde een redelijk stukje voor de Tweede Wereldoorlog. Mie kreeg de hut bijna gratis, want  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cdo
15°Cvr
16°Cza
12,5°Czo

[Opinie]

Als Thierry Baudet iets een hoax noemt, klopt het dan ook?

19 mrt.- De opwinding rond het klimaat is een hoax, net als het gedoe over de zure regen aan het begin van de tachtiger jaren, zei Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet in een van zijn televisieoptredens. Of de huidige klimaatdiscussie een hoax is zullen we pas over een aantal jaren weten, maar of het  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 59

20 mrt.- Afgelopen maandag was ik uitgenodigd door twee vriendinnen die hadden bedacht dat mijn verlate verjaardagscadeau een dagje Maastricht moest zijn met een bezoek aan de TEFAF, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs van de wereld.  De beurs met maar liefst 279 deelnemers onder wie veertig nieuwkomers, is zo populair  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]