Laren99 herovert koppositie

14 okt.- Afgelopen zaterdag was het nat, maar ondanks de regen was het genieten van het vertoonde spel van Laren99. De teruggekeerde Fred Roest heeft van zijn team een nieuw geheel gemaakt waar  de passie en het plezier van afspat. 

VVZ uit Soest o.l.v. John van Loen was de geduchte tegenstander, en de verliezer van deze wedstrijd kan waarschijnlijk het periode kampioenschap vergeten.

De publieke belangstelling was iets minder toen er om 14.30 uur werd afgetrapt op een voortreffelijk geprepareerde grasmat ( Jan Willard en Ron Roetman)

Na het fluitsignaal was het VVZ die de toon zette en kregen direct 2 opgelegde kansen die tot opluchting van Laren hopeloos om zeep werden geholpen.

Direct na deze opening trok Laren het initiatief naar zich toe en werd goed combinerend de openingstreffer gezocht maar niet gevonden, diverse kansen werden niet benut en ook een overtreding binnen de 16 werd niet bestraft.

VVZ had helemaal niets in te brengen maar volgens aloude voetbalwetten openden zij via een goede counter de score. Laren paste hun spelwijze niet aan en bleven onverkort op de aanval spelen en dat leidde vlak voor rust via een mooie solo van uitblinker Jeroen Roest tot de gelijkmaker.

Na de rust startte Laren furieus en kregen ook gelijk een grote kans en duurde het tot de 60ste minuut toen Joey Franken de 2-1 mocht intikken. Enkele minuten later was Jordi Karssen verantwoordelijk voor de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. De warrig leidende scheidsrechter kreeg teveel commentaar op zijn leiding en dat leidde ertoe dat uitblinker Jeroen Roest voor de tweede keer geel kreeg en het veld moest verlaten.

Door deze onnodige actie bracht hij ongewild zijn team in de problemen en wist VVZ, wederom door een counter de aansluitingstreffer te maken.

Het siert Laren dat de mouwen verder opgestroopt werden en bleven voetballend de bovenliggende partij. VVZ probeerde de gelijkmaker te scoren maar vonden daarbij keeper Jeffrey Roest op hun weg. Deze Roest zat achter zijn studieboeken toen hij in de rust te horen kreeg dat doelman Ingmar van Rosmalen onmogelijk verder kon spelen, maar na een telefoontje binnen no-time onder de lat stond.

In de 94ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist door een mooie treffer van Rutger Nordemann en konden de 3 punten bijgeschreven worden waardoor Laren de koppostie heeft ingenomen samen met Olympia uit Hilversum.

Laren kent dus een super seizoenstart en is het aan trainer Roest en het begeleidingsteam om ervoor zorg te dragen dat Laren de zaken voetballend gaat beslissen en zich niet laten afleiden door warrige scheids- en grensrechters. Het leidt tot onnodige kaarten en schorsingen waarmee zij zichzelf alleen maar mee benadelen.

Komende week is Laren om 14.30 uur te gast bij DOSC uit Utrecht  Bron: SV Laren '99 JOhn Timmerman
Ga terug

Publicatie datum: 14-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
10,5°Cdi
13°Cwo
18°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]