STREET SALE op 4 en 5 september

In het hele centrum staan dan bijna 70 kramen voor de winkels en verkopen de winkeliers de laatste artikelen uit de opruiming tegen bodemprijzen. 
Jan Peter Hofstee, Larens Behoud lid en medewerker van Bijzonder Laren staat voor een GASTVRIJ, VRIENDELIJK, TOEGANKELIJK, GEZELLIG, VEILIG en MOOI dorp vertelt: 
 
Ik zie overal dat het weer beter gaat met Laren.
Onder het wakend oog van de St. Jansbasiliek, heeft ook Laren tijdens de “Corona Lockdown” een hele lange winterslaap gehouden.
Winkels dicht, horeca dicht terrassen dicht. Het was onaangenaam stil in ons dorp. De ondernemers hadden het moeilijk.
Ondanks het feit dat de corona ellende nog niet helemaal voorbij is, gaat het weer beter met Laren.
Zowel als lid van Larens Behoud en als medewerker bij Bijzonder Laren, zet ik me in voor een goed ondernemers klimaat in ons dorp. Ik spreek dus ook verschillende ondernemers over het wel en wee in hun bedrijf. 
Over het algemeen zijn de winkeliers en horeca weer tevreden over hoe het nu gaat.
De klanten komen langzaam maar zeker naar ons dorp, – en zijn overigens nog steeds zeer tevreden over het gratis parkeren in de parel van het Gooi!
De terrassen zitten, ondanks het wisselvallige weer van de laatste weken, weer vol en het dorp ziet er mooi groen uit.
 
Nieuwe bankjes en prullenbakken op de Brink. Een gezellig terras voor het Brinkhuis en een groter terras voor de poffertjeskraam. 
In de lege winkelpanden zijn flink wat nieuwe winkels gekomen, en er worden nog meer leegstaande winkelpanden gevuld in de komende periode.
Zoals o.a. tegenover het kermisterrein komt de 3e vestiging van PAUW (herenmode) heb ik me laten vertellen.
In Sancta Maria komt RITUALS in Spoelder komt Chateaubriand samen met Landwaart versmarkt (maar dit is een wijd verspreid gerucht wat ik nog niet kan bevestigen hoor).  Boog Boutique komt per 1 sept. naast Spoelder (waar voorheen de brillenwinkel zat) en zo is er ook al weer belangstelling voor Nieuweweg 39 waar voorheen Hofstee Schoenen zat. (Helaas onder de nieuwe eigenaar failliet gegaan).
In de speelgoedwinkel Intertoys – voor de oudere Laarders “oom Frits” haha – , komt Xenos. en in het pand ernaast gaat Meyer en Meyer er uit en komt er een nieuwe wijnhandel bij.
Op de Naarderstraat zijn ook veel goede ontwikkelingen, zoals het verbreden van het voetpad voor het kerkje en de invulling van leegstaande winkelpanden. Naast van Wees benzinepomp, in de voormalige herenschoenenwinkel “Brogues”, is een nieuwe interieurzaak gekomen en daar tegenover is ook weer alles bezet. Er is een hele goede samenwerking van Het Singer – dat jaarlijks meer dan honderd duizend bezoekers trekt! – met de Larense ondernemers. De ondernemers beginnen inmiddels ook te begrijpen hoe belangrijk Singer Laren is voor ons dorp.