Corona en golf: NGF-bijeenkomsten en -competitie tot eind maart afgelast

14 mrt.- Eergisteren is besloten om alle door de NGF georganiseerde en/of groepsactiviteiten (in heel Nederland) tot en met 31 maart af te gelasten. De NGF geeft hiermee gehoor aan oproepen van de Nederlandse overheid, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF om maatregelen te nemen die de verspreiding van het coronavirus in Nederland indammen. 

De NGF verkiest als organisator van groepsbijeenkomsten veiligheid boven riskante beslissingen die de gezondheid van golfers en andere mensen aangaan. Afgelopen woensdag al maakte de NGF bekend dat alle bijeenkomsten, cursussen, activiteiten, trainingen, nationale wedstrijden in verschillende delen van het land tot en met 22 maart afgelast zijn. Dat geldt dus nu voor alle georganiseerde en/of groepsactiviteiten tot en met 31 maart. Een overzicht van alle afgelastingen is hier te vinden

Alle deelnemers worden deze week nog persoonlijk geïnformeerd over de afgelastingen. Aarzel niet om vragen te stellen aan een van de volgende personen.

Nieuwe berichtgeving over het coronavirus en golf zal op deze pagina geplaatst worden (ngf.nl/corona). Kijk daarom de komende periode geregeld op ngf.nl/corona

NGF Competitie

De afgelastingen van alle bijeenkomsten in maart betekenen het volgende voor de NGF Competitie: de hoofdklassewedstrijden op 21 en 28 maart zijn geannuleerd en dit geldt ook voor de eerste speelronde van de Dames Dinsdag-competitie op 31 maart.

Er is in principe maar één reservedag per afdeling en dit besluit betekent dus voor de hoofdklasse eventueel een extra inhaalslag. Het is desondanks nog steeds te vroeg voor de Competitie Commissie om een beslissing te nemen over afgelasting van de gehele competitie. Maar het moge duidelijk zijn dat de kans dat de NGF Competitie kan doorgaan steeds kleiner wordt. Lees meer details in een apart bericht over de NGF Competitie.

Georganiseerde en/of groepsactiviteiten op clubs en banen

De beslissing of wedstrijden en andere activiteiten op clubs en banen in de komende periode doorgaan of afgelast worden, is aan de organisatoren: de clubs en banen. Maar de NGF en NVG adviseren de clubs en banen gezamenlijk om de beleidslijn van het NOC*NSF en de sportbonden te volgen en alle georganiseerde en/of groepsactiviteiten tot en met 31 maart af te gelasten. Bij georganiseerde en/of groepsactiviteiten moet men denken aan (oefen)wedstrijden en trainingen, maar ook aan overleggen, vergaderingen en vieringen.

De NGF en NVG wijzen er verder op dat het kabinet op donderdag 12 maart alle Nederlanders heeft opgeroepen om hun sociale contacten in de komende periode in het algemeen sterk te verminderen. De NGF en NVG ondersteunen deze oproep, samen met het NOC*NSF en andere sportbonden. We wijzen in dit verband ook nogmaals op de adviezen van het RIVM onderaan dit artikel. 

Het is belangrijk dat clubs en banen hun corona-beleid zo snel mogelijk aanpassen en hun leden en gasten hiervan zo snel mogelijk op de hoogte brengen, via nieuwsbrieven en social media.

Het golfleven hoeft in de komende periode niet stil te staan maar het is wel van het grootste belang dat alle golfclubs en golfers handelen naar de oproepen en adviezen van het kabinet, RIVM en NOC*NSF zodat de golfsector er alles aan doet om het coronavirus in te dammen.

Mocht dit advies vragen oproepen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de NGF of NVG.

Adviezen van het RIVM

De NGF en NVG herhalen hier de aanbeveling aan clubs en banen om onderstaande adviezen van het RIVM onder de aandacht brengen van leden en gasten.

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

Als aanvulling op het advies van het RIVM wordt geadviseerd om de komende periode het handen schudden en begroetingszoenen te vermijden. Dat geldt in en om het clubhuis maar ook voor en na het spelen van een ronde. Het is ook belangrijk om een eigen waterfles te gebruiken. De NGF en NVG wijzen verder op het volgende advies van het RIVM:

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius én contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of ben je in een gebied geweest waar het coronavirus heerst:

  • China (inclusief Hong Kong)

  • Italië

  • Iran

  • Zuid-Korea

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Dit kan ook een gewone verkoudheid zijn.

Worden je klachten erger:

  • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius)

  • Je moet hoesten of je bent benauwd

Dan moet je wel bellen met de huisars. (Deze informatie kan in de loop der tijd aangepast worden; raadpleeg daarvoor deze pagina van rivm.nl.)

Van golfers met bovenstaande klachten wordt verwacht dat ze met de club afstemmen of het veilig is om een bezoek aan de golfbaan te brengen.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de website van het RIVM. Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de nationale corona-infolijn (0800-1351). Breng ook de NGF en NVG op de hoogte.
Ga terug

Publicatie datum: 14-3-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud  Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Beste steunfractieleden van Larens Behoud

1 apr.- Beste Steunfractieleden,   Het zijn bizarre tijden. De wereld is deels op slot, tot stilstand gekomen, en helaas hebben we in Laren ook zieken te betreuren en zijn er mensen overleden aan het coronavirus. Dat alles raakt ons zeer. Via de app en op andere wijzen zijn onze wethouders en onze fractie op  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cza
3°Czo
3°Cma
9°Cdi

[Opinie]

Italie ,zieligste jongetje van de klas

1 apr.-De man op de foto is Guiseppe Conte, sinds 1 juni 2018 de 58e premier van Italië. Deze week waste hij Nederland de oren omdat we niet onmiddellijk akkoord gaan met het voorstel de portemonnee te trekken om de Italiaanse economie te redden nu die door de Coronacrisis onder zware druk staat. Nederland wil eerst garanties dat het land nou eens eindelijk financieel orde op zaken stelt, ze  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 113

1 apr.-Dit kan er ook nog wel bij, moet de Singer-directie gedacht hebben toen maandagochtend bleek  – bizar, op de geboortedag van de beroemde schilder– een Van Gogh uit het museum was gejat. Het van het Groninger Museum geleende werk ‘Lentetuin’ (1884) schilderde Vincent  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]