Fanatiek gesteund Huizen legt het toch af tegen Laren

6 mei.- Wie wel eens bij Huizen gaat kijken, herkent zonder twijfel de kreet ’OK Huizen’. Een aantal keer per wedstrijd wordt de aanmoediging het veld ingeknald. Gisteren maakte het Larense publiek er kennis mee, want de Huizense supporters waren ruim vertegenwoordigd.

En de steun had het team van Boaz Janssen hard nodig. De strijd om degradatie werd de afgelopen weken steeds spannender. Voor de winterstop maakte niemand zich druk om Groningen, maar de laatste weken pakte het team steeds meer punten. En als er dan, zoals vorige week ook bijna, gewonnen wordt van Oranje-Rood, is er ineens genoeg reden om zenuwachtig te worden.

Laren won vorige week knap van SCHC en heeft daarmee de vijfde plaats veiliggesteld. Maar dat was geen reden om eens rustig aan te doen tegen de buurman die in de problemen zit. In het eerste kwart liet Laren prachtig hockey zien. Mooie combinaties, snelheid, alles was aanwezig. Behalve goals. Het lukte niet om de bal achter Robin van den Ende te krijgen en dat brak de thuisploeg op.

Langzaam maar zeker werd het slordiger en kwam Huizen onder de druk uit. Sterker nog, Daphne Koolhaas kreeg de uitgelezen mogelijkheid om haar ploeg op voorsprong te zetten, maar haar strafbal eindigde op het been van Laren-keeper Karlijn Adank.

Het bleef lang 0-0, tot het vierde kwart. Eerst was het Klaartje de Bruijn die de bal het laatste zetje gaf, niet veel later maakte Joëlle Ketting er 2-0 van. Anne van Erp antwoordde namens Huizen en in de slotfase had de gelijkmaker ook nog kunnen vallen. Dat dat niet gebeurde, was terecht, volgens Laren-verdediger Lieke van Wijk. „Maar ik sta hier niet met een lekker gevoel. We beginnen fantastisch, zo goed heb ik ons niet vaak gezien. Daarna verliezen we dat vrije een beetje. Zo goed als we begonnen, zo chaotisch werd het daarna.”

Het publiek uit Huizen bracht Laren uit balans, geeft coach Robert-Jan Cox toe. „Wij kunnen heel leuk hockeyen, maar zijn niet stabiel. We werden erg onrustig van wat er langs de kant gebeurde. En dat is zonde, want er was helemaal niets aan de hand.” Ook Van Wijk merkte het. „Leuk voor Huizen, deze supporters, ze hebben iets extra’s dankzij het publiek. Ik ben het alleen niet eens met wat ze allemaal langs de kant zeggen. Nee, ik wil dat niet herhalen. Ik laat het er maar bij dat het een intense groep supporters is.”

Bij Huizen werd het derbygevoel goed opgevoerd. Filmpjes van oud-spelers en zelfs de burgemeester werden rondgestuurd om het team te steunen. Naomi van As, oud-speler van Laren, kwam zelfs een gasttraining geven. „Die afspraak stond al even, maar het kwam mooi uit”, zegt Janssen. „We hebben verloren, maar ik ben erg tevreden over hoe we het gedaan hebben vandaag.” Groningen speelde gelijk, Bloemendaal verloor. Als er volgende week niets geks gebeurt, degradeert Groningen direct. „Maar je weet het nooit, je ziet bij de heren dat SCHC ineens degradeert. Wij hebben een wedstrijd tegen Pinoké, daar moeten we ons op concentreren.” Bron: Gooi en Eemlander Foto: LMHC facebookGa terug

Publicatie datum: 6-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

14,5°Cwo
11°Cdo
11°Cvr
9,5°Cza

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]