Tien nominaties voor de sportverkiezingen van het jaar in Laren

5 jan.- Laren mag zich voor de tweede keer verheugen op de sportverkiezingen van het jaar. Op vrijdag 17 januari worden de winnaars in de vijf categorieën bekend gemaakt. Dat gebeurt in het Brinkhuis en het evenement begint om 20.00 uur. Elsemieke Havinga en Simon Cziommer verzorgen de presentatie van de avond.

De nominaties in de vijf verschillende categorieën zijn:

Sportvrouw van het jaar: Maxime Kerstholt (hockey), topscorer op het Europa-Cuptoernooi zaalhockey en Mila Muyselaar (hockey), aanvoerster van zaalteam, dat de Europa Cup won voor LMHC.

Sportman van het jaar: Bart Kaarsgaren (voetbal), maakte op 23 november zijn honderdste competitiedoelpunt voor SV Laren'99 en Sam Vlasman (hockey), 19-jarige middenvelder bij LMHC en als enige niet-hoofdklassespeler geselecteerd voor Jong Oranje.

Sportploeg van het jaar: Jongens A1 van LMHC (hockey), in hun leeftijdsgroep voor de vierde keer kampioen van Nederland geworden en Dames 1 van LMHC (hockey): Europees kampioen in de zaal in het seizoen 2018-2019.

Sportveteraan van het jaar: Els de Haan (77), sinds 1965 lid van de tafeltennisvereniging. Traint en speelt nog wekelijks en John Timmerman (69), voormalig voetballer bij het vroegere LFC, bekleedde diverse functies bij LFC en het latere SV Laren'99. Founding father van Walking Football in Laren.

Sporttalent van het jaar: Tristan de Leeuw (14), middellange afstandloper, zilver gewonnen op de Nederlandse estafette-kampioenschappen op de 4x800 meter en Tiemen Venema (12), speelt sinds 2016 golf bij De Goyer en opgenomen in het jeugdteam van de Nationale Golf Federatie.

Stemmen kan tot en met 13 januari. Zie: https://nl.surveymonkey.com/r/stemLaren  Bron en foto: Laarder Courant de Bel
Ga terug

Publicatie datum: 5-1-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractievoorzitter Karel Loeff: Dromen over het Hart van Laren

27 mei.- Het Brinkhuis was dicht. We missen de ontmoeting. Het kopje koffie in het café, het gesprek met de vrijwilligers, de gastheren- en vrouwen van het Hart van Laren. We missen de films en de presentaties, de lezingen en de cursussen. Persoonlijk mis ik de blokken  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

17°Cdo
15,5°Cvr
9,5°Cza
6°Czo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 121

28 mei.-  Mijn verjaardag moesten we dit keer vieren binnen de regels van ‘het nieuwe normaal’. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een Hemelvaartsdag - op de luid zingende merel na – &ls  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]