Tien nominaties voor de sportverkiezingen van het jaar in Laren

5 jan.- Laren mag zich voor de tweede keer verheugen op de sportverkiezingen van het jaar. Op vrijdag 17 januari worden de winnaars in de vijf categorieën bekend gemaakt. Dat gebeurt in het Brinkhuis en het evenement begint om 20.00 uur. Elsemieke Havinga en Simon Cziommer verzorgen de presentatie van de avond.

De nominaties in de vijf verschillende categorieën zijn:

Sportvrouw van het jaar: Maxime Kerstholt (hockey), topscorer op het Europa-Cuptoernooi zaalhockey en Mila Muyselaar (hockey), aanvoerster van zaalteam, dat de Europa Cup won voor LMHC.

Sportman van het jaar: Bart Kaarsgaren (voetbal), maakte op 23 november zijn honderdste competitiedoelpunt voor SV Laren'99 en Sam Vlasman (hockey), 19-jarige middenvelder bij LMHC en als enige niet-hoofdklassespeler geselecteerd voor Jong Oranje.

Sportploeg van het jaar: Jongens A1 van LMHC (hockey), in hun leeftijdsgroep voor de vierde keer kampioen van Nederland geworden en Dames 1 van LMHC (hockey): Europees kampioen in de zaal in het seizoen 2018-2019.

Sportveteraan van het jaar: Els de Haan (77), sinds 1965 lid van de tafeltennisvereniging. Traint en speelt nog wekelijks en John Timmerman (69), voormalig voetballer bij het vroegere LFC, bekleedde diverse functies bij LFC en het latere SV Laren'99. Founding father van Walking Football in Laren.

Sporttalent van het jaar: Tristan de Leeuw (14), middellange afstandloper, zilver gewonnen op de Nederlandse estafette-kampioenschappen op de 4x800 meter en Tiemen Venema (12), speelt sinds 2016 golf bij De Goyer en opgenomen in het jeugdteam van de Nationale Golf Federatie.

Stemmen kan tot en met 13 januari. Zie: https://nl.surveymonkey.com/r/stemLaren  Bron en foto: Laarder Courant de Bel
Ga terug

Publicatie datum: 5-1-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

1°Cza
1,5°Czo
4°Cma
4,5°Cdi

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 103 Chinees Nieuwjaar

22 jan.- Welkom in ‘Het jaar van de rat’ ( 25 januari - 11 februari 2021). Een Chinese vriendin maakte mij erop attent. Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met de famil  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]