Laren- Olympia 6-2 Laren periodekampioen

11 nov.- Het leek een troosteloze middag te worden, regen kwam met bakken uit de lucht en de wind hield aardig huis.Omstreeks 14.00 uur stopte het met regenen, kwam er een voorzichtig zonnetje en daardoor togen de supporters van Laren99 naar het Schuilkerkpad om de ontknoping rondom de eerste periodetitel mee te maken. Laren als koploper en Olympia uit Hilversum waren 2 van de 4 kandidaten en stond er dus genoeg druk op de ketel voor beide clubs.
Om 14.30 begon Olympia voortvarend aan de wedstrijd o.l.v. de jonge arbiter Gerritsma en leek Laren een moeilijke middag tegemoet te gaan, echter na 15 minuten kantelde dat beeld volkomen. Onder leiding van uitblinker Joost Knuvers werd de druk op Olympia opgevoerd en werd Laren de bovenliggende partij en werden diverse kleine kansen gecreëerd. In de 37ste minuut  werd een prachtige combinatie uitstekend afgerond door spits Jordi Karssen en kwam Laren op een meer dan verdiende voorsprong en deze werd tot aan de rust goed verdedigd en was de lat een reddende engel bij een spaarzame counter van Olympia.
Tijdens de rust was trainer Roest bijzonder tevreden over het eerste deel en wist zijn spelers te overtuigen dat er nog veel meer moois in zat als zij verantwoord meer risico’s durfden te nemen. Deze woorden misten hun uitwerking niet en was het Joey Franken die in de 53ste op een prachtige wijze de 2-0 op het bord zette.
Enige minuten later werd een aanvaller van Laren op onreglementaire wijze de doortocht belemmerd en kon Olympia verder met 10 man, de daarop volgende vrije trap van Jeroen Roest werd door de muur van richting veranderd en stond de comfortabele 3-0 op het bord en werd het zelfs 4-0. 
Laren was genoodzaakt om 2 wissels snel achter elkaar uit te voeren waardoor de organisatie even weg viel en wilde Olympia een complete afstraffing voorkomen en mag rustig vermeld worden dat Olympia absoluut niet gedeklasseerd wenste te worden en wisten door 2 treffers de spanning terug te brengen. Laren herpakte zich echter uitstekend en door treffers van Roest en Franken werd deze derby met 6-2 beslist in het voordeel van Laren en werd de goede competitiestart omgezet met het eerste periodekampioenschap.
Een uitstekend resultaat waar niemand bij Laren bij de start rekening had gehouden na een matig seizoen. Fred Roest is er echter wederom in geslaagd om van de selectie een geheel te maken waarbij de spelers bereid zijn om voor elkaar te buffelen en dat zij weten dat de concurrentie groot is. Deze luxe is daardoor een van de ingrediënten van het succes en kan verder uitgebouwd worden.
Buitenboys is volgende week de tegenstander en mag Laren laten zien dat deze eerste periodetitel geen eendagsvlieg was.

Verslag:  Chris Bogaers
Foto: Ritch Timmerman sr.  
 


LAARDER COURANT DE BEL  


 


Het eerste elftal van SV Laren'99 - onder leiding van trainer Fred Roest - heeft gisteren in een thuisduel tegen Olympia'25 uit Hilversum de eerste periodetitel gepakt. De wedstrijd telde maar liefst acht doelpunten. Zes voor Laren'99 en twee voor de Hilversumse ploeg.
Het was een spannende voetbalzaterdag, want de nummers 1 tot en met 4 konden de periodetitel winnen, waaronder ook de deelnemers aan deze regionale derby. Er stond dus genoeg druk op de ketel voor beide clubs.

Uitblinker 
Olympia'25 begon voortvarend aan de wedstrijd onder leiding van de jonge arbiter Gerritsma en Laren'99 leek een moeilijke middag tegemoet te gaan. Echter na vijftien minuten kantelde dat beeld volkomen. Uitblinker Joost Knuvers voerde de druk op en Laren werd de bovenliggende partij. In de 37ste minuut werd een prachtige combinatie uitstekend afgerond door spits Jordi Karssen en kwamen de Laarders op een meer dan verdiende voorsprong en deze werd tot aan de rust goed verdedigd. De lat was nog wel de reddende engel bij een spaarzame counter van de Hilversummers. 

ARisico's 
Tijdens de rust was trainer Roest bijzonder tevreden over het eerste deel en wist hij zijn spelers te overtuigen dat er nog veel meer moois in zat als zij verantwoord meer risico’s durfden te nemen. Deze woorden misten hun uitwerking niet en was het Joey Franken die in de 53ste op een prachtige wijze de 2-0 op het bord zette. Enige minuten later werd een aanvaller van Laren'99 op onreglementaire wijze de doortocht belemmerd en kon Olympia'25 verder met tien man. De daarop volgende vrije trap van Jeroen Roest werd door de muur van richting veranderd en zo stond ineens een comfortabele 3-0 op het bord en werd het zelfs 4-0.


Wissels 
Roest sr. was genoodzaakt om twee wissels snel achter elkaar uit te voeren waardoor de organisatie even weg viel. De Hilversummers wilden een complete afstraffing voorkomen en wisten door twee treffers de spanning terug te brengen. Laren herpakte zich echter uitstekend en door treffers van Roest en Franken werd deze derby met 6-2 beslist in het voordeel van de Laarders en werd de goede competitiestart omgezet met het eerste periodekampioenschap.


"Een uitstekend resultaat waar niemand bij Laren'99 bij de start rekening had gehouden na een matig - vorig - seizoen. Fred Roest is er echter wederom in geslaagd om van de selectie een geheel te maken waarbij de spelers bereid zijn om voor elkaar te buffelen en dat zij weten dat de concurrentie groot is. Deze luxe is daardoor een van de ingrediënten van het succes en kan verder uitgebouwd worden", aldus supporter Chris Bogaers. 


Buitenboys is volgende week de tegenstander en dan mag SV Laren'99 om 15.00 uur in Almere laten zien dat deze eerste periodetitel geen eendagsvlieg was.
Ga terug

Publicatie datum: 11-11-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31°Cwo
28°Cdo
25°Cvr
21°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]