Laren overtuigend winnaar in topper

2 dec.- .- Prachtige omstandigheden waren afgelopen zaterdag het decor voor een belangrijke topper in de derde klasse tussen de nummer 3, Laren en nummer 2 Hees uit Soest. Trainer Roest moest voor deze wedstrijd de nodige omzettingen toepassen omdat basisspelers Franken en Knuvers ontbraken, maar kon hij wel weer beschikken over de kersverse vader en aanvoerder Bart Kaarsgaren en mocht Cees Resing de plaats innemen van Franken.
De Laarders waren na het teleurstellende gelijkspel tegen Buitenboys bijzonder gemotiveerd om hun periodekampioenschap meer glans te geven en vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties duidelijk. 
Hees kon gedurende de hele eerste helft geen enkel moment hun koppositie waarmaken en was het Jeroen Roest die na twintig minuten de openingstreffer via een mooi schot uit de draai op het bord zette.
Laren bleef de bovenliggende partij en hoefde doelman van Rosmalen gedurende de eerste helft nauwelijks handelend op te treden.
Deze dominantie zorgde ervoor dat Laren na deze openingstreffer de gaskraan verder opendraaide en kon Laren na treffers van Jordi Karssen en Cees Resing met 4-0 de kleedkamer opzoeken. 
Na rust mag vermeld worden dat Hees een verdere afgang wilde voorkomen en speelden zij een veel betere tweede helft, echter tot echte kansen kwam het niet en liet Laren vele 100% kansen onbenut.
Ook bij Hees liepen de frustraties bij tijd en wijle hoog op, met commentaar op de leiding, wat uiteindelijk resulteerde in een rode kaart voor de gasten. Ondanks deze  domper bleven zij jagen op een tegentreffer en door een foutieve terugspeelbal werd dit doel behaald en was het Thomas Roest die zijn invalbeurt bekroonde met de vijfde treffer voor Laren, waarmee de 5-1 de boeken in kon.
Komende zaterdag TOV uit en de week daarna tegen het Gooi thuis. Trainer Roest zal dan opnieuw moeten improviseren omdat selectiespelers de komende maanden actief zijn in de wintersportgebieden.
De goede invalbeurten van o.a Cees Resing  en Juriaan Wesseling zal het elftal voldoende vertrouwen moeten geven om de eerste helft van dit seizoen een goed vervolg te geven.

Tekst: Chris Bogaers
Foto: Sebastiaan Majoor, jeroen roest scoort de 1-0
 

Ga terug

Publicatie datum: 2-12-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

30°Cwo
31°Cdo
28°Cvr
24,5°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]