Tessaro per direct weg bij Laren: 'Groep heeft een ander type trainer nodig'

16 febr.-  Trainer Roberto Tessaro is per direct opgestapt bij SV Laren '99. "Ik ben zeker geen opgever, maar voor de spelersgroep is dit beter", is de uitleg.

Tessaro nam begin dit seizoen het stokje over van clubicoon Fred Roest, die in de zomer van 2018 was vertrokken naar OSM '75. Hij had er vooraf zin in, echter een klik tussen de derdeklasser en de nieuwe trainer was er eigenlijk nooit. Al in november werd bekend dat de 36-jarige Naarder na dit seizoen alweer zou vertrekken. Hij gaf daarbij aan geheel niet zijn beleving kwijt te kunnen bij de Larense voetbalclub. Ook is al langer bekend dat Roest na de zomer weer terugkeert bij Laren.

Maar nu al moet Laren, dat het vertrek van Tessaro zegt te betreuren en te respecteren, op zoek naar een (tijdelijke) opvolger om het seizoen af te maken. Tessaro meent echter dat zijn nu toch plotselinge vertrek voor zowel hemzelf als de club de beste oplossing is. In zijn ogen is het gat tussen hemzelf en de spelersgroep als het gaat om beleving te groot. De afgelopen maanden vonden er al meerdere gesprekken plaats om toch nader tot elkaar komen, maar uiteindelijk bleek dit dus niet voldoende. "Ik wil sneller verder dan de groep", zegt hij nu. En ook: "Maar ik ben niet groter dan de club."

Onvoldoende
Natuurlijk is Tessaro niet over een nacht ijs gegaan bij zijn beslissing, maar de match tussen hem en de club was er onvoldoende. "Het moet wel voor iedereen leuk blijven. En als je er met tegenzin naartoe gaat, is het beter om te stoppen. Als je kijkt naar de stand op de ranglijst (promovendus Laren staat keurig zesde in de derde klasse, red.) is er geen reden om te stoppen, maar de groep heeft een ander type trainer nodig." Overigens geen kwaad woord van Tessaro over de club of spelersgroep. Het klikte gewoon niet en dan moet je je conclusies trekken, is de verklaring. 

De komende periode blijft Tessaro zich wel inzetten voor het jeugdplan van de KNVB. De kans dat na de zomer toch weer als trainer voor een spelersgroep staat, is klein, zegt hij. "Er zijn al wel gesprekken met andere clubs geweest, maar ik heb me teruggetrokken. Ik wil eerst kijken wat ik wil. Bovendien word ik binnenkort voor de tweede keer papa dus dat krijgt eerst alle aandacht. Maar laat duidelijk wezen: ik ben er trots op dat ik hoofdtrainer van Laren mocht zijn. Het is een mooie verenging en ik heb een goed afscheid gehad. Dat deed me goed."

Beste oplossing
"Als het niet werkt, werkt het niet", reageert voorzitter André Resing van Laren. "En als je dan een groep niet meekrijgt, is dit de beste oplossing. Het vertrek zou al komen natuurlijk aan het einde van dit seizoen. Het is nu alleen iets naar voren gehaald. Al hebben we nu op de korte termijn wel even een probleem."

Volgens Resing had het ook geen zin om Tessaro aan zijn contract te houden. Zoiets zou alleen maar averechts werken, is zijn mening. "Maar ja, we zijn natuurlijk niet het contract met hem aangegaan met de bedoeling om na een half jaar alweer uit elkaar te gaan. We hadden echt gedacht dat we na een zorgvuldig sollicitatieproces de beste keuze hadden gemaakt. Maar het kan gebeuren dat dit dan toch niet goed uitpakt."

Komende zaterdag speelt Laren een belangrijke thuiswedstrijd tegen Olympia'25 uit Hilversum, dat met vier punten minder dan Laren op de achtste positie staat. Een belangrijke wedstrijd dus, erkent ook de voorzitter, die beseft dat Laren nog zeker wel wat potjes moet winnen om boven de degradatiestreep te eindigen.

Walter Bout
Resing verwacht ergens volgende week een tijdelijke opvolger te kunnen presenteren. Er is samen met de spelersraad onder meer al een lijstje met namen samengesteld. Duidelijk is dat de interim-trainer iemand moet zijn die de clubcultuur van Laren goed kent. Komende zaterdag tegen Olympia'25 neemt de trainer van het succesvolle tweede elftal, Walter Bout, de honneurs waar. Bron en foto: Laarder Courant de Bel

 
 
Ga terug

Publicatie datum: 16-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
12,5°Cdi
13,5°Cwo
14°Cdo

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]